Film
The Flash
Filmstaden
Regi: Andy Muschietti
I rollerna: Ezra Miller, Michael Keaton, Sasha Calle, Michael Shannon, Kiersey Clemons, Ron Livingston, Maribel Verdú m fl.
Betyg: 2
Måste medge att trailer-makarna för ”The Flash” lyckades lura mig då jag trodde mig kunna få en annorlunda superhjältefilm. Som frekvent biobesökare är jag otroligt uttråkad av filmer om superhjältefilmer. De få som jag har uppskattat mer har handlat mindre om slag mellan olika hjältar och mer om rollfigurers personliga smärtor/bördor. Därför verkade ”The Flash” kunna erbjuda något annat. Fonden är definitivt mer av den dramatiska arten och mindre action. Men i slutändan är vi där igen. Karaktärer gör ”imponerande” saker för att slå bort andra. Det ska slängas in lite humor och en röra av kopplingar mellan olika superhjältar. Trots min ofantliga trötthet antar jag att filmbolagen kommer att fortsätta så länge publiken betalar och en viss del av publiken köper det.
Jag förstår att man vill göra en egen film med ”The Flash” eftersom han i Ezra Millers gestalt varit en frisk fläkt som biroll. Pengar måste ändå tjänas och varför skapa något helt nytt? Läs sarkasm. Miller är numera en väldigt problematisk skådespelare då han står anklagad för en kavalkad av beklagliga beteenden som grooming, misshandel, inbrott och vapenhot. Gissningsvis kommer filmen ändå ut eftersom han inte har samma kända namn som exempelvis Kevin Spacey. Fonden är att Barry Allen, tillika The Flash, upptäckt att genom sin hastighet kan han resa i tiden. Det ger honom en möjlighet att försöka gå tillbaka och se till att hans bortgångna mor överlever. Batman varnar honom för att små interaktioner över tidsgränser kan förändra för mycket men Barry sörjer för mycket och hans pappa är dessutom i fara att fällas för mordet på mamman trots att han inte var hemma när det skedde. Redan vid första tidsresan hamnar The Flash några år tillbaka och möter då sig själv som 18-åring om hans mamma hade överlevt. Unge Barry är mer lättsam, inte lika obekväm i sociala sammanhang och ännu utan superkrafter.
Det börjar bra, det ska jag medge men sedan kommer olika multiversums in i leken och olika varianter av samma superhjältar. Två timmar och 24 minuter är lite för långt även om jag ser poängen med att låta hjälten försöka nå sitt mål på olika sätt. Men det blir inte roligare för det.