Linjen är nu att Hörsalen ska rustas upp och fortsätta användas som kulturhus. Utvecklingen ska ske i samråd med lokala kulturutövare. Under en rad frukostmöten har dansskolor, teatergrupper, musiklärare och andra intressenter samlats för att diskutera den saken.
– Vi har kommit med massor av idéer och visioner. Vi vill ha ett hus som är öppet mellan 10 och 24. Men vad vill du som Norrköpingsborna göra med Hörsalen? Vad skulle locka dig dit? Det vill vi veta nu, säger Lisa Tilling.
Det är alltså dags för att få in idéer och förslag från den breda allmänheten, som hälsas välkommen till öppet hus i Hörsalen i dagarna två. På en stor tavla uppmanas folk att skriva ner sina idéer, tips och förslag.
Den gamla kyrkolokalen från 1927 blev för 100 år sedan konsertlokal och Lisa Tilling var en av dem som drog igång ett upprop för att rädda Hörsalen som scen.
– Det behövs en scen av den här storleken i Norrköping. Men även akustiken är fantastisk, den är unik. Man kan prata tyst på scenen och nå allra längst bort i rummet, säger hon.
Förhoppningen är att skapa en sorts "drivbänk" – ett levande hus med bredd och utrymme för de för barn och ungdomar som är intresserade av att utvecklas inom olika former av scenkonst.
– Vi har jämfört med idrottsanläggningar. Det finns hur många som helst. Men vi har ingen annan scen där barn kan få göra sina första framträdanden, konstaterar Lisa Tilling.
Fastighetsägaren bedömer att Hörsalen kan komma att kosta 35-40 miljoner kronor att renovera. Lisa Tilling hoppas att företag och Norrköpingsbor är beredda att bidra till upprustningen.
– Vi har en tanke om att människor ska få bidra, att man kan köpa en orgelpipa eller en stol. Det ska vara ett folkets hus, där man kan lägga själ och hjärta eller tio kronor – och känn att du är en del av Hörsalen. Vi vill naturligtvis ha med de stora företagen och de är positiva.