Sandra Lundberg, i dag bosatt i Stockholm, är uppvuxen i Norrköping. Hon har en textil master från Konstfack.
Verken på galleri 7 B bär på influenser från ett konstnärsresidens en månad på Island förra året, men även historiska perspektiv från texter ur Ellen Keys ”Barnets århundrade”.
– Det handlar mycket om handens görande. Hela mitt konstnärskap gör det väldigt mycket. Konsthantverksprocessen. Och ifrågasättandet av inlärda textila konventioner. Man lär sig ganska tidigt hur det textila materialet ska se ut, och hur det ska vara. Sedan har textilen i sig ett eget liv. Jag tycker att textilen bjuder på nya spännande upptäckter, säger Sandra Lundberg.
– Bara för att jag vet att det borde se ut på ett visst sätt, så tycker jag att det är mer spännande om det ser ut på ett annat sätt.
– Jag jobbar också mycket med textila skulpturer, mer abstrakta organiska former, säger Sandra Lundberg och talar om att göra upp med olika förhållningssätt till kroppen.
– Det är någon slags queerkroppslig uttrycksform. Jag har jobbat mycket med kroppen, både min egen kropp och hur vi ur ett samhällsperspektiv förhåller oss till normen kring kroppar.
– Mycket i livet handlar om att passa in och hitta andra som är som en själv. Den queera kroppen kan ofta kännas som att man inte passar in i de normerna. För mig är en queer kropp någonting som är lite oformligt och har nya former hela tiden. Ett sökande, säger Sandra Lundberg.