Skvaller, rykten och drama inför omtalade filmen

Är allt drama med koppling till "Don't Worry Darling" spelat för att öka publicitet.

Olivia Wilde har regisserat Don´t worry darling. En film som på förhand kantats av rykten och skvaller.

Olivia Wilde har regisserat Don´t worry darling. En film som på förhand kantats av rykten och skvaller.

Foto: TT

Norrköping2022-10-06 19:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hösten har inneburit täta skurar av nyheter från filmen "Don't Worry Darling". Med nyheter menar jag skvaller och drama. På sådan nivå att jag haft svårt att avgöra om något av påståendena varit verkliga eller om allt är ett spel för att få snacket om filmen att gå varm. All publicitet är god publicitet sade en gammal devis.

I cancel-kulturens era är frågan något mer komplex. Harvey Weinstein skulle väl protestera. Ändå har publicitet inte tappat sitt värde helt. Därför finns något i mig som ändå tänker att Olivia Wilde, regissören i fråga, kanske kommit överens med en marknadsavdelning för filmbolaget.

Huvuddelen i dramat handlar om att Florence Pugh som spelar huvudrollen i Wildes film har haft ett undvikandebeteende kring filmen. Det började med att Wilde i en intervju med Vogue pratade om sexscenerna i filmen. Hennes ambition var tydligen att skapa bra sexscener. Hennes insinuation är att just "Don't Worry Darling" har precis det elementet att bjuda på. Efter att ha sett filmen vill jag inte ge henne rätt. Sexscenerna är relativt korta, det gör dem bra. Kort därefter uttalade sig Florence Pugh om att filmen reduceras till sina sexscener. Skådespelaren har inte överdrivet höga tankar om samma scener. Hon har även gjort minimum av pressarbete för filmen vilket spär på rykten.

En annan omdiskuterad situation har varit Wildes relation med den manliga huvudrollen som spelas av Harry Styles. Popsångaren från forna One Direction alltså. Som Wilde har ett förhållande med. Vissa källor påstår att relationen började medan Wilde fortfarande var gift. Att hennes exmake skådespelaren Jason Sudeikis besökte inspelning tillsammans med deras barn. Samma uppgifter har tillbakavisats och en del säger att förhållandet var över för länge sedan när man började filma. 

Alldeles oavsett tidslinjer säger rykten att Pugh starkt ogillat förhållandet, då Sudeikis varit vän med Pughs ex Zach Braff. En annan orsak ska vara att Wilde och Styles kunde försvinna mitt i inspelningen och andra behövde hantera regin när de två var borta. Fast dessa rykten är obekräftade. 

Shia LaBeouf är inte ens med i "Don't Worry Darling" men bidrar även han till dramat. Först hade han fått huvudrollen men blev sedan sparkad eller slutade. Wilde påstår att han sades upp men LaBeouf har ändå en video regissören skickade till honom där hon lite lätt bönar om att få tillbaka sin skådespelare.

Wildes exmake har också hamnat i dramat i och med att hon serverades skilsmässopapper på ett event för filmen. Tydligen avgör den som levererar pappren när det sker men Wilde har ändå publikt ifrågasatt varför hon fick materialet då.

Filmen i sig då? Den är relativt intressant och berör incel-fenomenet, ett ämne som än så länge inte fått så mycket utrymme i Hollywood. Varken mästerlig eller i kaliber med Wildes förra film "Booksmart" men definitivt fängslande i stunden. Om allt drama är ett spel var den eventuellt i onödan. Samtidigt har filmen marknadsförts mest som en sämre kopia av "The Stepford Wives" vilket betyder att något mer behövde dra uppmärksamhet till filmen. 

Bäst just nu: Du har chansen att se Ruben Östlunds nya film "Triangle Of Sadness" på Filmstaden på söndag 14.30. I samband med visning finns regissören själv där och presenterar filmen. Folkbladet lottar ut två biljetter och det är först till kvarn som gäller. Skriv till redaktion@folkbladet.se att du vill ha biljetterna.

Olivia Wilde har regisserat "Don´t worry darling". En film som omgärdats av rykten.
Olivia Wilde har regisserat "Don´t worry darling". En film som omgärdats av rykten.