Premiär för Rent på söndag

På söndag är det premiär för ungdomsmusikalen Rent på Skandiateatern i Norrköping.Så just nu repeterar man för allt vad tygen håller och mitt i alltihopa dök Bruno Mitsogiannis, en av Sveriges hetaste musikalartister just nu, upp vid gårdagens repetition.

Levande musik ingår i musikalen Rent på Skandia och här ses Christer Schütz, en av musikanterna.

Levande musik ingår i musikalen Rent på Skandia och här ses Christer Schütz, en av musikanterna.

Foto: Titti Olovsson

NORRKÖPING2014-02-26 16:12

– Jag har mina musikalrötter här i Norrköping och på Arbis, så därför kändes det roligt att komma hit och försöka stötta den här unga ensemblen, inför premiären, förklarade Bruno han dök upp på Skandia.

Hur hade du tänkt dig din hjälpinsats?

– Jag har numera en hel del erfarenhet från musikaler och tänkte agera bollplank, om det är något de undrar över i sin roll och jag tänkte försöka ge lite tips och råd, om hur de kan förbättra sin rollkaraktär. Sedan är det förstås upp till ungdomarna själva, att i slutändan göra som de själva vill, underströk han.

Mycket välkommet

Musikalens producent Robin Karlsson, sa så här om Brunos gästspel:

– Det är oväntat men mycket välkommet att Bruno kommer hit för att han vill stötta ensemblen, mitt i hans eget engagemang på Rondo i Göteborg, där han spelar leadrollen i Rock of Ages. Så jag ser det som en ynnest att Bruno själv hör av sig och ber att få komma hit på en repetition och det tror jag är något som hela ensemblen uppskattar.

Och det dröjde inte många sekunder innan Bruno hade bekantat sig med den unga ensemblen och började dela ut råd och tips inför den kommande premiären.

Läs mer i onsdagstidningen.

Rent är en amerikansk musikal om några socialt utstötta som bor på ett loft i ett rivningshus i Alphabet City, New York. Den berättar historien om en grupp vänner som kämpar med motgångarna i livet och utspelar sig under 1980-talets sista år och år 1990.

Rent skrevs av Jonathan Larson, som aldrig fick se sitt verk spelas. Han dog 35 år gammal kvällen före premiären off-Broadway 1996. Rent är en moderniserad version av Giacomo Puccinis berömda opera La Bohème.

Den hade Sverigepremiär våren 2001 i Stockholm, med Jakob Stadell, Fredrik Swahn, Thérèse Andersson och Sarah Dawn Finer i huvudrollerna och hösten 2006 gick Rent upp igen på Göta Lejon i en uppsättning av Nick Bye, med Lars Säfsund, Linda Bengtzing, Linus Wahlgren, Conny Bäckström och Daniel Engman i huvudrollerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!