Haunted by Destiny har skyhöga ambitioner

Haunted by Destiny har skyhöga ambitioner, en färdiginspelad skiva och är i spännande förhandlingar med bolag. Dessutom har man en rad spelningar att se fram emot – närmast på Where’s The Music-festivalen.

Haunted by Destiny. "Vi sitter i en intressant situation med roliga gig på gång. Vi har kontakt med intressanta människor och har en färdiginspelad skiva. Nu får vi se hur folk tar emot det." säger Johan Söderhielm, gitarrist och initiativtagare till bandet Haunted by Destiny. 
Foto: Pierre Larsson

Haunted by Destiny. "Vi sitter i en intressant situation med roliga gig på gång. Vi har kontakt med intressanta människor och har en färdiginspelad skiva. Nu får vi se hur folk tar emot det." säger Johan Söderhielm, gitarrist och initiativtagare till bandet Haunted by Destiny. Foto: Pierre Larsson

Foto:

NORRKÖPING2015-02-02 12:34

Lägg ”In Flames”, rockbandet ”Paramore” och ”Lady Gaga” i en mixer – och du får en fingervisning om Norrköpingskvintetten Haunted by Destiny.

Beskrivningen kommer från Christian Gardefuhr, tidigare gitarrist i popbandet Elmer. Det var han och Johan Söderhielm – gitarrist från Nifters och Sonic Surf City – som satte ihop Haunted by Destiny. Ett band som kombinerar popens hitkänsla med rockens kraft och attityd.

– Ambitionerna är skyhöga, men vi får se vad det landar i, säger Johan Söderhielm.

– Det är en ganska kommersiell poprock. Men samtidigt kan det bli svårare då. Man fajtas mot de mer etablerade artisterna. Om vi skulle släppa något samtidigt som band som Manson eller In Flames så är chansen inte så stor att radiokanalen väljer oss till sin rotationslista.

De tre som handplockades var basisten Marcus K Johansson, gitarristen Simon Weston och sångerskan Evelina Eliasson.

– Hon är väldigt målande när hon sjunger. Hennes röst och scenspråk är bra. Hon har en bakgrund från show och är inte rädd för att ta för sig på scenen. Det blir intressant att titta på, säger Johan Söderhielm.

Och vad föll ni för hos Marcus och Simon?

– Marcus var inte så delaktig i Norrköpings musikliv. Men basister kan vara ett hemligt släkte som kan sitta i källaren och vara skitduktiga. Han var bara jävligt duktig. Simon "LadyBug" är yngst i bandet. Svinduktig. Han är en gammal elev till mig och har spelat i olika band, säger Johan, till vardags musiklärare på Vittra.

Blev det lyckat?

– Det vet vi inte än! Men det känns bra. Vi har kört två-tre år, det är läge för att komma ut och köra mer. Jag är alldeles för rastlös för att ha band som inte syns och hörs.

I replokalen står en glaspokal och påminner om fjolårets vinst i länsfinalen av Svensktoppen nästa med låten Turning Pages. Men medlemmarna i bandet blev ändå besvikna över att de inte gick längre i den nationella tävlingen.

– Det kom fram vinnarskalar som ville vinna, säger Johan. Men det är en bra grej, och det är snyggt att ha i cv:t.

Han beskriver att bandet just ju sitter i "en intressant situation" – med en färdiginspelad skiva och för diskussioner med olika bolag. Albumet har vuxit fram i PPP Studio i Partille, som drivs av Peter PP Samuelsson, basist Barbados.

– Det gick bra. Christian Gardefuhr är en riktig hitmakare. Han gör väldigt mycket av grundidéerna i sin studio sedan lämnar han över till Evelina som skrivit lite texter. Vi hade bra och snygga demos, det var bara att åka ner till PP Samuelsson och spela in. Nu får vi se hur folk tar emot det.

Dessutom har bandet spännande spelningar på gång. I nästa vecka exploderar den helt nya musik- och branschfestivalen Where’s The Music i Norrköping. Första festivalkvällen spelar Haunted By Destinty på Stopet.

– Det är en litet delad känsla. Det är en cool festival för branschfolk. Samtidigt är det i stan, på småställen som man har hängt på hundra gånger redan. På så sätt känns det inte så speciellt, säger Johan.

– Vi lirade på Stopet för inte särskilt länge sedan. Det känns som att man kommer tillbaka igen, men förhoppningen är väl att det är lite ”viktiga” människor som kommer och kollar.

Festivalspelning. På torsdag nästa vecka spelar Norrköpingsbandet Haunted by Destiny på Where's The Music.
Foto: Pierre Larsson
Festivalspelning. På torsdag nästa vecka spelar Norrköpingsbandet Haunted by Destiny på Where's The Music. Foto: Pierre Larsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!