Björkarna breder ut sina grenar, sträcker sig mot taket. Bland kvistarna hänger bland annat Agneta Lindwalls ulliga fågelbollar med lustiga näbbar och på stammen sitter Lasse Johanssons smidesjärnsilhuett av en hackspett.
Flyttfåglar har vi hört talas om - och här har en brokig fågelflock flyttat in på Galleri Sista supen.
- Nästan alla har ett förhållande till fåglar och vi ser omvärlden som fåglar gör, med färger och skärpa... Vi hade också workshop där vi snöade in på näbbar och klor, berättar Lasse Johansson om bakgrunden till temat.
Tecknar i järnHan arbetar med foto, till vardags är han lärare i ämnet inom gymnasieskolan. Men på senare tid har han även börjat arbeta med smidesjärn. I de smäckra smideskonturerna anas skäggdoppingar, skärfläcka och andra vadare.
- Min grej är att teckna i järn. De tunna linjerna liknar nästan tusch och gör sig fint i fönster, säger han.
Konsthantverksgruppen FO:RMa är ganska nybildad och smygstartade med en utställning på Kulturnatten, men först i år har gruppen dragit igång på allvar.
- Vi hade länge pratat om att starta en grupp. Som konsthantverkare arbetar man mycket ensam, men det är roligt att jobba över gränserna, inspireras av varandra och pröva olika tekniker, säger Ulrika Invers som är florist och tidigare drev Flora Form i lokalen.
Flera floristerÄven Agneta Lindwall och Suzanna Näsberg-Filipsson är florister i grunden och arbetar idag som lärare. Floristens bindningstekniker syns i flera alster som t ex flygande fåglar gjorda av trädkvistar och halm.
Men en lust att pröva nya tekniker och material lyser igenom. Exempelvis i Ulrika Invers uttrycksfulla Discogam som lite coolt hänger med huvudet är skapad i en mängd olika tekniker, av betong, keramik, naturmaterial och plast.
Galleriet ligger i det gamla apotekshuset Östgöta Lejon i Västgötebacken som är Norrköpings äldsta hus byggt cirka 1760. Namnet anknyter till sägnen att dödsdömda på väg mot galbacken fick sin sista sup där.
Läs hela artikeln i tidningen.