Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Efterlyser berättelser om den nya digitala världen

Hur har ny teknik påverkat ditt liv? Arbetets museum vill ha in allmänhetens berättelser om den nya, digitala värld vi lever i, till utställningen "Digitopia".

Nu byggs "Digitopia", Arbetets museums nya utställning om människan, tekniken och framtiden. Josefine Höijer är projektledare för utställningen.

Nu byggs "Digitopia", Arbetets museums nya utställning om människan, tekniken och framtiden. Josefine Höijer är projektledare för utställningen.

Foto: Anna Redmalm

Norrköping2021-01-18 15:00

Nu påbörjar Arbetets museum bygget av "Digitopia" – en utställning om artificiell intelligens, digitalisering och robotisering som öppnar på museet i slutet av 2021. 

"Digitopia" ska bli en mötesplats för framtidens stora frågor om hur ny teknik förändrar vår nutid och morgondag. Utställningen fokuserar på hur den nya tekniken påverkar människors liv och tar avstamp i fyra teman: arbete, vardagsliv, vård och övervakning.

– AI och digitalisering förändrar vardagsliv och arbetsliv i grunden. Detta är vår generations stora fråga. Digitopia ska ge besökarna diskussionskompetens så att vi som medborgare och medarbetare kan delta i en demokratisk dialog som gynnar människor före teknikbolag, säger Niklas Cserhalmi, museidirektör på Arbetets museum, i ett pressmeddelande.

Under hösten har museet träffat fokusgrupper för att fånga upp frågor, inspel och idéer till utställningen. Nu bjuder museet även in allmänheten att skicka in sina berättelser om ny teknik.

– Jag minns när vi fick de första datorerna i skolan, jag gick på mellanstadiet. Det som då var nytt och främmande är nu en självklar del av vår vardag, skola, arbete och inte minst våra nära relationer. Vi är nyfikna på vad allmänheten har för berättelser om den nya, digitala värld vi lever i, säger Josefine Höijer, projektledare för utställningen.

De inskickade berättelserna anonymiseras och hela eller delar av texten kan komma att visas i den kommande utställningen.

Karta: Arbetets museum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!