Specifikt var tv-bolaget intresserade av att titta närmare på den historiska bruddräkten från Vånga. Produktionsbolaget Eye Rise Films står för produktionen och platsen för inspelningen var Brunnshotellet i Norrköping, där Hemslöjden i Östergötland har sina lokaler.
Bruddräkten avbildades år 1846 av folklivsforskaren Nils Månsson Mandelgren och under 90-talet syddes av tolkning upp av Folkungagillet. Bruddräkten visades upp av Annelie Tollerå, kommunikatör i Svenska kyrkan i Norrköping.
– Jag tycker att den är helt magnifik. Det är något speciellt med dessa ståtliga bröllopskronor och färgglada folkdräkter, säger Annelie Tollerå.
– Det är väldigt roligt att få tillfälle att ta fram och visa den anrika brudkronan och klänningen. Det märks att många är intresserade av vårt kulturarv och de stora brudkronorna fascinerar. Amerikaner är förtjusta i våra gamla traditioner men vi märker att det finns ett intresse även i Sverige.
Hur kommer det sig att CNN hittade hit till Norrköping?
– Det gick ut ett allmänt upprop i en av Sveriges stora facebookgrupper för folkdräktsintresserade och då räckte vi upp handen och sa att vi kunde ställa upp. Det var ett tillfälle för oss att ta fram och visa upp något som lätt glöms bort.
I inslaget berättade även Fia Lindblom, brodös och dräktsömmerska om äldre dräkttraditioner och Therés Dahl, slöjdlärare visade upp traditionella sömnadsmetoder. Fia Lindblom och Therés Dahl var båda klädda i Vångadräkter.
Även om traditionen att gifta sig i folkdräkt inte längre är speciellt vanligt berättar Annelie Tollerå att det fortfarande förekommer.
– Det känns väldigt kul och återknyta till den här traditionen. Det var tur att den dräkten i Vånga avbildades på 1800-talet annars hade den kanske glömts bort helt och hållet.
Händer det att folk fortfarande gifter sig med den här utstyrseln?
– Det är inte så många som vet om att man kan låna en krona av kyrkan för att gifta sig i. Det händer inte så ofta men senast förra sommaren gifte sig en tjej från Gryt sig i folkdräkt och lånade då Östra Eneby kyrkas brudkrona. Den är dock inte lika stor som den här.
Det är oklart när inslaget kommer att visas upp på en av världens största nyhetssajter men Annelie Tollerå räds inte publiciteten.
– Det känns lite overkligt men mest kul att få visa upp en sida av Sverige som många glömt bort.