Det säger eleven Debora Claesson på De Geergymnasiet Musik som har haft förställningar hela veckan med föreställningar "Käre SONson".
Samarbetet mellan De Geergymnasiets musiktreor och Norrköpings symfoniorkester har under tidigare år haft många storslagna shower. De har haft fyndiga namn så som EsspressSON, ExploSON, FörSONing. I år var det "Käre SONson"s tur att ta plats på scen. Föreställningen har tidigare under veckan spelats upp för högstadie- och gymnasieelever under två intensiva dagar. På lördagen var det familjekonsert då allmänheten fick komma.
Farmor Edith pratar med sitt barnbarn Arvid. Han kände sig misslyckad efter ett framträdande där han sjungit falskt.
Edith försöker trösta genom att berätta att hon stött på många motgångar i livet. Som ung drömde hon om att komponera musik men blev hela tiden nedtryckt och fick höra att hon var värdelös. Farmodern träffade en kille som heter Sven som verkligen trodde på henne och att hon kunde lyckas inom musiken. Han stöttade henne till att komma igång igen vilket hon gjorde. Hon bytte artistnamn till Tove Pettersson och slog igenom med sin låt "Bara".
Tillbaka till nutid får vi reda på att Tove Pettersson är en riktig elev som spelar trombon har komponerat stycket som spelas upp av Norrköpings symfoniorkester, ledd av dirigenten Alexander Hanson.
Även eleven och violinisten Julia Ohlsson Orell har skrivit stycket "Heart of childhood" som under lördagen spelas upp av orkestern.
– Det känns fantastiskt att få det uppspelat av SON och det låter jättebra när de spelar, säger en stolt Julia Ohlsson Orell.
Hon berättar också att det har varit väldigt nervöst och pirrigt innan showerna.
– Man vet ju inte hur folk ska reagera.
Hon tycker att det här musikprojektet, där hon förutom komponerat också har spelat fiol, dansat och sjungit, har varit det roligaste under hela gymnasiet.
Så här säger eleven Debora Claesson om det bästa med föreställningen.
– Att få spela och umgås med SON och få möjlighet att uppträda framför en sådan stor publik.
Vi fick under föreställningen höra henne spela ett pianosolo.
– Det gick bra. Jag var inte lika nervös som jag trodde. Jag fick sådan energi av mina klasskamrater, säger hon.
Showen knyts ihop när barnbarnet Arvid sjunger samma låt som han hade misslyckats med innan han pratade med farmodern. Denna gång så lyckades han.
Budskapet med Käre SONson är att våga misslyckas för att lyckas.