Gräsrot sjunger Marley på svenska

Nyligen har Elvis och Bob Dylans låtar översatts till svenska.Nu har turen kommit till Bob Marley.Reggaekvartetten Gräsrot från Skärblacka släppte i fredags fullängdsalbumet ”Marley” med svenska tolkningar av reggaelegendens låtar.

Marley på svenska. Gräsrot hyllar Bob Marley med nyöversättningar av hans musik.
Foto: Pressbild

Marley på svenska. Gräsrot hyllar Bob Marley med nyöversättningar av hans musik. Foto: Pressbild

Foto:

MUSIK2015-05-07 12:00

Albumet innehåller både kända och mindre kända låtar från Marleys låtskatt och ambitionen har varit att översätta med varsam hand. "Peps Persson har släppt ett par fantastiska Marleytolkningar, men aldrig förut har ett helt album spelats in med svenska tolkningar av Marleys låtar" sriver bandet i ett pressutskick.

Låtvalet spänner sig över stora delar av Marleys karriär, från den tidiga skalåten ”En kopp med kaffe” (One Cup of Coffee från 1962) till den senare akustiska ”Försoningssång” (Redemption song, 1980).

Albumet är inspelat och mixat i Red hut recordings i Skärblacka av Janne ”Baah” Karlsson. Det kommer endast tryckas på vinyl och släppas på Spotify och andra nätbaserade musiktjänster. På skivan medverkar även musiker från Kalle Baah och Weeping Willows med.

Gräsrot är aktuella på minneskonserten, men är även bokade till Sveriges största reggaefestival, Öland Roots.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!