Tillbaka till år 1956 i Medevi

Tv:n är ny, Tony Curtis, Elvis och Grace Kelly är idoler. Till Medevi kommer en kärlekskrank kvinna och över brunnen svävar ett spöke...

Flera Norrköpingsnamn finns i ensemblen, här syns Robban Zetterberg, Nettan Lekström och Johan Klarbrant som alla trivs på Medevi brunn.
Foto: Hedvig Wissting/MVT

Flera Norrköpingsnamn finns i ensemblen, här syns Robban Zetterberg, Nettan Lekström och Johan Klarbrant som alla trivs på Medevi brunn. Foto: Hedvig Wissting/MVT

Foto: Hedvig Wissting

Medevi2015-06-16 15:00

Årets sommarspel i Medevi har börjat ta form. Uffe Holmertz och Roffe Svensson är i färd med att bygga scenografi; snickra, tapetsera och klä om möbler. Nu repeterar skådespelarna idogt inför premiären på Högbrunnen den 3 juli.

Holmertz både regisserar och har skrivit manuset till ”Ungefär som Tony Curtis”, hans fjärde sommarteateruppsättning på Medevi brunn. Han gör också rollen som receptionist.

Vi tar några kliv bakåt i historien, till 1956 och hamnar på Hotell Urban Hjärne.

– Till brunnen kommer en kärlekskrank kvinna, Maja Britz. Hon har annonserat efter en bekantskap i Hemmets Journal, berättar Ulf Holmertz.

Maja spelas av Nettan Lekström. Kanske finns hennes tilltänkte här på Medevi? Det får vi inte veta i nuläget.

I rollerna finns flera meriterade namn.

– Det är väldigt kul, en ära att få vara med här, säger musikalartisten Hanna Ulvan från Motala som studerar på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är ”hemma” för att göra rollen som Britta.

Hon liksom Bosse (Johan Karlbrant) jobbar på hotellet och iakttar allt vad som händer.

Johan Karlbrant har precis gjort sista föreställningen i ”Evita” på Göta Lejon i Stockholm med Charlotte Perelli i huvudrollen.

– Jag tycker om att vara här på Medevi, vi är ett kul gäng, säger Johan.

”Ungefär som Tony Curtis” spelas 28 gånger 3 juli till 2 augusti. Mer info finns på www.medevibrunn.se. (MVT)

Ensemblen. Ulf Holmertz, Hanna Ulvan, Johan Klarbrant, Robban Zetterberg och sittande Nettan Lekström är alla laddade inför premiären den 3 julu.
Foto: Hedvig Wissting/MVT
Ensemblen. Ulf Holmertz, Hanna Ulvan, Johan Klarbrant, Robban Zetterberg och sittande Nettan Lekström är alla laddade inför premiären den 3 julu. Foto: Hedvig Wissting/MVT
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!