– Karin Boye är min favoritpoet och har varit det så länge jag kommer ihåg. Jag ville göra någonting som skulle funka med dans, och då tänker jag att dans och poesi brukar funka bra tillsammans, för båda formerna är ganska abstrakta, säger Frida Nyström som står för regi och koreografi.
Diktsviten "Tillägnan" består av 15 dikter på samma tema. Frida Nyström beskriver det som poesi med en berättelse i.
– Det handlar om olycklig kärlek. Man går igenom en massa stadier, så som jag tolkar det, från den här förälskelsen till att börja lära känna någon. Vi har jobbat efter att ingen av de här personerna mår riktigt bra, vilket leder till att de utnyttjar varandra och blir beroende av varandra. Det blir väldigt destruktivt, säger Frida Nyström.
– Det här är ett ganska mörkt kärleksdrama. Om man känner till Karin Boyes historia så tog ju hon livet av sig, säger Daniel Braesch, 19, en av skådespelarna i ensemblen.
Han talar om att pjäsen i slutet ger en lite bättre syn på verkligheten och vad en relation verkligen är, men att den också visar när verkligheten kan vara som grymmast.
– Jag tror att alla kan relatera till det. Jag tror att det finns någonting i pjäsen för alla. Man kommer att se det på lite olika sätt beroende vad man har för erfarenheter, säger Frida Nyström.
Föreställningen har kommit till efter improvisation kring texterna.
Ensemblen består av tio skådespelare och dansare, de flesta i 20-årsåldern. Olika personer gestaltar de två personer som finns med genom hela berättelsen, person A och B. Person A är den som är kär, och som alltid har en röd halsduk på sig, som en röd tråd genom berättelsen.
Musikern Pelle Mählby har skrivit originalmusik, stämningsmusik, till uppsättningen. Mählby, med hårdrocksbandet Quash, och Ishgebaa som spelar irländsk folkmusik, flyttade till Norrköping för tre år sedan från Gävle. Han har också ett soloprojekt, Mahlby, med inriktning på pop.
Daniel Braesch, som gått teaterlinjen på De Geer, är också verksam i Stage Skandia och Chopp Event. I sommar spelar han i "Emil i Lönneberga" på Färgargården.
Premiär är det den 27 april på Tredje Kammaren på Teater Bråddgatan 34. Det blir totalt fyra föreställningar under loppet av tre dagar. Målgruppen?
– Alla som har varit kära, säger Frida Nyström.