Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Videonytt

FLYING DAGGERS
****
Sandrew

Kultur och Nöje2005-05-24 06:00
Två poliser möter en listig kvinnlig ledare för upproret mot kejsarregimen i 800-talets Kina. Mellan dem utspelas triangeldramatik, äkta och falsk kärlek, rollspel och skiftande lojaliteter. Allt berättat med stark romantisk ton och en rad bataljscener fyllda av häftiga rörelseeffekter, vilda luftsprång och övermänsklig vapenskicklighet.
Zhang Yimou betonar romantiken, äventyret och matinéspänningen i sin uppföljare till Hero, och fyller filmen med tjusigt landskapsmåleri, färgeffekter och förfinat skådespeleri. Underhållning av en mästare.


<span class=Ing><B>SUPER SIZE ME
***
Sandrew</span></B>

Filmaren Morgan Spurlock blev världsberömd när han testade näringsvärdet i McDonalds mat på sig själv. I en månads tid äter han sig igenom menyn, köper största portionen varje gång den erbjuds honom och motionerar inte mer än genomsnittsamerikanen. Allt för att hans hälsovärden ska bli statistiskt trovärdiga.
30 dagar senare får vi veta att företagets diet är sockermättad, beroendeskapande och har gett honom ökad vikt, höjda kolesterolvärden samt gåslever. Dessförinnan har Spurlock, en pratglad, chosefri, oglamorös karl och naturbegåvning som konferencier och populärreporter, visat och berättat hur det känns att leva på snabbmat. Läkare och dietist varnar honom för följderna av experimentet. Det berättas om att fetma har blivit en ny folksjukdom, även i yngre åldrar.
Precis som Michael Moore i Fahrenheit 9/11 och Bowling for Columbine använder Spurlock lättfattlig statistik, humor och satir för att peka på varbölder i samhället. Konsekvenserna av överdrivet ätande av mat från McDonalds (eller liknande) drabbar oss lika mycket som president Bushs agerande, om inte mer, så filmen borde angå de flesta av oss. Hans experiment blandar vetenskap, skådespeleri och undersökande journalistik.
Resultatet är roligt, begripligt och lite småäckligt. TV-kocken Jamie Oliver gör ungefär samma poäng i sin TV-serie om den usla engelska skolmaten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!