Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Verkligheten för 80-talets barn

Foto:

Kultur och Nöje2009-05-11 03:00
Var fjärde ungdom under 25 år är utan arbete.I ungdomsarbetslöshetens spår har förre riksdagsmannen (MP) Gustav Fridolin kommit ut med en bok där han beskriver konsekvenserna av 90-talets nedskärningar.Det var barnen från 80-talet som drabbades hårdast när den offentliga sektorn rustade ner. Det blev färre lärare, kuratorer, förskollärare och fritidsgårdarna stängdes.Ånyo drabbas 80-talisterna av nedskärningarna. Det är samma generation som nu går in i arbetslöshetsstatistiken. Fridolin beskriver hur det ser ut:"Runt om i landet bedrivs projekt där människor med försörjningsstöd har daglig närvaroplikt i därför särskilt avsedda lokaler. Att vänta har helt enkelt blivit deras jobb".De arbetslösa uppmanas att söka jobb som inte längre finns, annars betraktas de som lättingar och för att ha orimliga krav."Utanförskapet" ska hävas med lägre löner och ökad otrygghet.Att det inte fungerar ser de flesta, dock inte regeringen och dess högerliberala näringslivsminister.Fridolin visar med torra siffror och statistik hur åldersgruppen 20-29 år nu är den som är allra fattigast. Gustav Fridolin beskriver med siffror och intervjuer hur verkligheten ser ut för 80-talets barn. Hoppas att 80-talsbarnens föräldrar läser hans bok. De har visst glömt 90-talets kris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!