Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Tio bra köksknep

Bra knep som underlättar köksarbetet får man aldrig för många av. Här tio bra knep som alla har det gemensamt att de inte kostar just någonting men ändå underlättar köksarbetet.

Kultur och Nöje2006-07-24 09:24
? Lägg en bit fuktat hushållspapper under plastskärbrädan så slipper du problemet med att den glider omkring under arbetet.
? En nypa bikarbonat i grönsaksvattnet får grönsakerna att behålla sin fräscha färg.
? Salta inte potatisvattnet när du ska göra potatismos. Saltet gör moset segt och kompakt. Saltet ska i först när moset är klart.
? En färsk fisk ska ha blanka ögon, slemmigt skinn, fuktiga fenor och röda gälar.
? Ägg håller bäst som de förvaras stående med den spetsiga sidan nedåt.
? Mjölpanera köttbitar till grytan går lättast om man lägger kött och mjöl i en plastpåse och ruskar om.
? Förvara aldrig färsk svamp i plastpåse. Svalt i öppen skål med enbart ett fuktat hushållspapper över får svampen att klara sig längre.
? Runda citroner är i allmänhet saftigare än ovala.
? Små paprikor har starkare smak än stora.
? Vinägretten blir extra smakrik om man blandar vinäger och kryddor först och sedan avslutar med olja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!