Tio bra köksknep
Bra knep som underlättar köksarbetet får man aldrig för många av. Här tio bra knep som alla har det gemensamt att de inte kostar just någonting men ändå underlättar köksarbetet.
? En nypa bikarbonat i grönsaksvattnet får grönsakerna att behålla sin fräscha färg.
? Salta inte potatisvattnet när du ska göra potatismos. Saltet gör moset segt och kompakt. Saltet ska i först när moset är klart.
? En färsk fisk ska ha blanka ögon, slemmigt skinn, fuktiga fenor och röda gälar.
? Ägg håller bäst som de förvaras stående med den spetsiga sidan nedåt.
? Mjölpanera köttbitar till grytan går lättast om man lägger kött och mjöl i en plastpåse och ruskar om.
? Förvara aldrig färsk svamp i plastpåse. Svalt i öppen skål med enbart ett fuktat hushållspapper över får svampen att klara sig längre.
? Runda citroner är i allmänhet saftigare än ovala.
? Små paprikor har starkare smak än stora.
? Vinägretten blir extra smakrik om man blandar vinäger och kryddor först och sedan avslutar med olja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!