Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Svensk pizza?

Kultur och Nöje2005-02-02 06:00
Pizzans historia - visst undrar man? På Arbetets museum är forskningsarbetet i full gång och facket Hotell- och restaurang är främsta samarbetspartner. Menyer, kartonger och annat som har med den älskade snabbmatskulturen att göra ska mixas till en utställning, färdig till hösten. Ett stort projekt som får stöd av Statens kulturråd. Det sägs att även människor som aldrig varit på en pizzeria har kunskap och uppfattning om denna importerade rätt. De flesta kanske vet vad en "marinara" eller en "capricciosa" har för huvudingrediens och vad som kännetecknar "den bästa" pizzan.
Nu undersöks också pizzabagarnas historia - finns det till exempel några kvinnliga? Hur ser arbetsvillkoren ut? Arbetsredskapen? Är det skillnad mellan pizzan här och i Italien? Kan den bakas på olika sätt? Finns det svensk - kanske skånsk eller värmländsk - pizza? Finns fackuttryck? Historier? Kartongen? Beställningen med bil? Nu ska det spridas ljus! Ta gärna kontakt med museet om du har något att berätta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!