Jeremie tävlar på hemmaplan

Jeremie Yumba är soloaristen som sökte till X Factor – och blev med trio.På lördag tävlar han med JEM i Melodifestivalen.– Det är helt galet att jag som Skäggetorpsbo får representara hela min stad i Melodifestivalen. Det känns sjukt bra.

Jeremie Yumba tävlar med JEM i Melodifestivalen på lördag. "Det är helt galet att jag som Skäggetorpsbo får representara hela min stad i Melodifestivalen."

Jeremie Yumba tävlar med JEM i Melodifestivalen på lördag. "Det är helt galet att jag som Skäggetorpsbo får representara hela min stad i Melodifestivalen."

Foto: Foto: Joanna Karlsson

Kultur och Nöje2014-02-06 06:26

NORRKÖPING

Nu är det snart dags för rapparen från Skäggetorp att uppträda för omkring tre miljoner tv-tittare hemma i sofforna. Tillsammans med sitt JEM tävlar Jeremie Yumba med bidraget "Love Trigger" i Cloetta Center.

Bakom "Love Trigger" står den svensk-brasilianska låtskrivaren Julimar ”J-Son” Santos, en debutant i Melodifestivalen, samt Melodifestivalgiganterna Peter Boström och Thomas G:son som skrev Loreens vinnarlåt "Euphoria".

– Det är en stor, mäktig arenalåt. En sådan låt som behövs i kylan och får en att må bra. Det är svårt att sitta still till den, säger Jeremie Yumba.

Sitter i ryggmärgen

Han berättar att de har repeterat numret dagligen så att allt sitter i ryggmärgen.

– Det kommer att bli ett coolt, hippt och väldigt amerikansk nummer. Folk kommer att älsksa det!

Jeremie Yumba, 20, slog igenom över en natt i tv-talangjakten X Factor. Han fick Skandinavium att gunga till sin version av "Airplanes" av BoB och Hayley Williams. Men juryn ville att han istället för att vara soloartist skulle bilda en trio med Elli Flemström och Mergime Murati. Namnet J.E.M Står för första bokstäverna i förnamnen.

"Det går inte att leka tre", sänger många. Hur funkar det med en trio?

– Det går jättebra att vara tre – alla har samma mål och vi hjälper varandra att nå dit. Vi tänker likadant, säger Jeremie Yumba.

Men handen på hjärtat, du sökte till X Factor som soloartist, hur reagerade du när ni blev ihoptussade i en grupp?

– Först blev jag glad för att jag hade gått vidare. Sedan blev jag fundersam. Jag har aldrig varit i en sådan konstellation. Man visste inte hur det skulle bli. Men när jag hade pratat med tjejerna kändes det rätt. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi är också tre helt olika personligheter. Elli är lite mamma över oss, jag är utflippad och Mergime håller oss samman. På scenen kan vi kombinera sång, rap och cool attityd.

Läs hela artikeln i dagens Folkbladet.

Jeremies guide till Linköping:

Bästa butiken: Solo i Gränden

Bästa maten: Ghingis

Bästa kafé: Fräcka Fröken

Bästa hångelplatsen: Platens dansgolv

Bästa promenadstråket: Gågatan

JEM

Svensk pop-dance grupp som kom på fjärde plats i X Factor Sverige 2012. Gruppen består av Jeremie Yumba, Elli Flemström och Mergime Murati. Medlemmarna sökte till tv-talangjakten X Factor som soloartister men sattes ihop till en grupp av jurymedlemmarna Orup, Andreas Carlsson, Marie Serneholt och Ison Glasgow på bootcampen.

Gruppens debutsingel Zoom släpptes i August 2013 bland annat på iTunes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!