Det var med raska och förväntansfulla steg jag klev in på Hemköp häromdagen.
Polaren Börje hade skickat mig två riktiga Johnny Cash-rariteter på vinyl. En radiopromotion vit version av hans första gospelalbum på Columbia, samt en ovanlig japansk singel från 1965 där Cash sjunger The Sons of Katie Elder på B-sidan, urläcker med John Wayne på bildomslaget.
För några minuter kände jag total lycka över att ha erövrat dessa godbitar! Sedan kommer nästa problem att förklara för sambon vad godbitarna kostade.
– 300 kronor, harklade jag fram.
– Oj, så mycket pengar för två gamla vinylskivor!
För dig läsare kan jag berätta att det rätta priset var 1 300 kronor! För mig är skivnörden 50-åriga gossar på ständig jakt på original. Lever nörden det liv som han lyssnar på genom sin musik?
Nej, han sitter längst bak i spårvagnen i slitna kläder från Dressman och studerar närsynt en skivlista som han kopierat från nätet. Samhällsfrågorna är totalt oviktiga för nörden.
Om möjligt bor han fortfarande hemma hos sina föräldrar för att spara pengar till sina skivköp. Öl och sprit dricker han bara om han blir bjuden. Då bälgar han gärna i sig av ekonomiska skäl och blir jätteberusad.
Kvinnor är som ett UFO för nörden. Om Dolly Parton skulle säga att hon älskade nörden, skulle han fråga om outgivna låtar från 60-talet.
Undertecknad är själv en nörd, och det är jag stolt över. Jag har i många år sökt efter en obskyr Marty Robbins -sång The City, och just idag kom den med posten, en B-sida på singeln Julie Girl från 1970, en makalöst undervärderad låt.
Jag trodde min countryresa var över vad gäller möten med stjärnor. Men i onsdags fick jag ett mycket positivt mail från Johnny Cash och June Carters son John Carter Cash som bjöd in mig till sitt hem och sin studio The Cabin. I den studion spelade Cash in alla sina klassiska album under producenten Rick Rubins ledning åren 1994 till 2003.
Supercoolt att besöka Sunstudion på 706 Union Avenue i Memphis, där allting började med Elvis, Cash, Jerry Lee, Carl Perkins och dom andra.
Vi tänkte också åka över bron till Arkansas och hitta huset där Cash växte upp med sin familj i Dyess och plockade bomull från morgon till kväll och musiken från radion var en stor inspiration.
Från SUN Records till sonen får bli nästa krönika.
Bäst ju nu enligt Lasse:
-Elvis is Back! Makalöst snygg dubbel-CD 50 år sedan RCA släppte denna makalöst bra Elvis egen favoritplatta. Tidlöst var ordet och jag var fem år!
.Gregg Allman Low Country Blues. Under geniet T-Bone Burnetts producentskap lyckas man få fram en platta med blueslåtar som får mig att längta till djupet av den amerikanska södern.
-Johnny Cash From Memphis to Hollywood 67 låtar från den amerikanska skattkammarkistan. Ett måste!
-17 dagar med labradoren Amanda från 1991. Lysande mininovell ur människans bästa vän hundens perspektiv skriven av Karin Biörsmark.