<I>En ny bok:</I> Kryddiga dofter från djupa valv
Säg rödbetor i kryddig lag, säg humulus och kanske bröd med inslag av nötter eller någon grönsak.
FOTO: ROBERT SVENSSON
Foto:
- Vi måste värna om traditionerna, säger Anne-Marie, ta vara på det fina vi har och själv älskar jag husmanskost, men det gör ingen succé på den här restaurangen.
Nej, det alltid överraskande salladsbordet och någon nylagad dagens rätt är vad publiken vill ha, förr nästan bara kvinnor, nu allt fler män. Många har frågat efter recepten och Bonnie Festin på Stadsmuseet tog tag i i detta, kopplade in fotograf en Jan Ekblom och reklamföretaget Jerhammar med Holger Thell som layoutare och nu finns boken, läcker som själva sitt ämne.
Anne-Marie, eller är det fotografen, kan få en knäckemacka med strömming att se ut som en dessert som får smaklökarna att vätska sig - utan att förfalla till nutida glassig matporr. Ett lite matt papper är utmärkt grund, en gul-aprikos bottenfärg är utsökt, goda råd på vägen får man av kocken och viss kulturhistorisk krydda från museet och bilder som man bara vill rama in och ha på väggen - och vem vet, en dag kanske man fattar mod och sätter igång och bakar körsbärsmazariner!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!