Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

För Romälskare och de som ska bli

Kristina Kappelin
Charlotta Smeds (foto)
Rom - maten, människorna, livet
Bokförlaget Arena

Foto:

Kultur och Nöje2007-04-05 06:00

En ny bok
Jag har lust att dra till Skavsta för vidare befordran till Rom.
Detta efter att ha läst och betittat en ny bok om Rom - staden, inte drycken.
Rom - maten, människorna, livet, är ingen vanlig reseguide, snarare en kärleksförklaring av två svenskitalienska tjejer som kan sin stad och som uppenbart har funnit den skön att leva i.
Kristina Kappelin har ni säkert sett och hört i TV där hon med sin sjungande ädelskånska brukar berätta om allt från fotboll till politik.
Charlotta Smeds är frilansfotograf.
De ger oss tips om märkvärdigheter som ingen turist någonsin skulle hitta. De berättar om maten och människornas förhållande till kalvmagar, bruschettor, cikoria och allt vad det kan vara.
Romarna och framför allt romarinnorna har ett mycket speciellt förhållande till mat.
Kristina och Charlotta tar oss också med till märkliga platser och låter oss möta människor som alla har sina historier att berätta. Ibland ganska vanliga men ändå intressanta. Det kan vara bonden som åker in till stan för att sälja sina fikon eller mannen som reparerar blåsinstrument - eller den rumänske munken som pysslar om sin trädgård mitt i stan.
Bilderna och texterna ger tillsammans en nära upplevelse av staden och dess människor.
Gillar ni Italien och dess matkultur så läs den här boken. Ni kommer att älska Italien - särskilt Rom - ännu mer efter det.
Och ett tips: Beställ INTE en "latte" i Italien.
Ni får inte vad ni trodde ni skulle få.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!