Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

En doftande historia

Konditori VETE-KATTEN
Agneta & Östen Brolin
Natur och Kulturs/LT:s förlag

Kultur och Nöje2003-11-18 06:00
När jag öppnar boken om konditori Vete-Katten gör jag det med en förväntan om dofter, frasiga tidningssidor, lyckliga väninnor, män med portfölj, små tanter och små farbröder och en och annan Östermalmskärring. För det är sånt som ryms på Vete-Katten i Stockholm.
Min mage gör krumbukter när jag låter ögonen vila på bilderna i boken där chokladen väller fram, grädden spritsas, prinsesstårtorna får sina rosor och saffransbrödet som vill en god jul.
Och inte nog med det - här finns recepten på mycket av det goda.
Sedan slutet av 1920-talet har Vete-Katten funnits och under åren har konditoriet vuxit, från att vara ett bageri med konditori och en mindre butik, till att bli ett schweizeri. Ett schweizeri är ett kafé med tillstånd att servera alkohol.
Boken om Konditori Vete-Katten rymmer dess 75-åriga historia, från det att Ester Nordhammar startade konditoriet, till dagens ägare och tillika författare av boken Agneta och Östen Brolin. Här ryms också vardag och högt arbetstempo och självklart en chokladdoftande lyx.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!