Barnpsykologens egna berättelser
TOREY HAYDENSkymningsbarnNatur och Kultur
Hayden möter också 82-åriga Gerda, som är djupt deprimerad efter en stroke. Även hon vägrar att tala. Som psykolog ska Torey Hayden försöka få dessa tre att prata, ett arbete som är mödosamt och innebär en enorm utmaning för henne.
Hon är nästan på väg att ge upp i sitt arbete med Cassandra. Hon känner det som om hon inte lyckas nå fram till flickan, trots försök på försök. Men så plötsligt får hon en glimt av flickans inre och det föder i sin tur nya möjligheter. Till slut vågar Cassandra prata om vad som har hänt. Och när hon väl har börjat berätta kan hon inte sluta.
Grymma öden
Det känns som vanligt så grymt, så fruktansvärt och så tragiskt att läsa om de barn som Torey Hayden möter i sitt arbete. Det skulle vara så enkelt om man kunde förklara de olika barnens fruktansvärda öden som påhittade, överdrivna och tillrättalagda för att författaren ska kunna sälja böcker. Men så känns det inte när man läser boken. Istället är berättelsen enkel, rak, ärlig och utan överdrifter. Tyvärr, får man nästan tillägga. För ingen vill att barn ska råka ut för ett så grymt öde som Cassandra.
Torey Hayden är född i USA 1951 och bor idag på en fårfarm i Skottland. Hon är doktor i barnpsykologi och speciallärare för barn med psykiska störningar. Det är om sina egna yrkeserfarenheter som hon skrivit i alla de böcker hon gett ut och som översatts till 28 språk.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!