Mer än gapskratt hoppas Brontén

Med sin nya föreställning vill han bli allvarligare och prata om sin pappas psykiska sjukdom. När Hasse Brontén kommer till Norrköping ifrågasätter han vem som egentligen är knäpp.

När komikern Hasse Brontén kommer till Lilla Teatern är det inte bara för att skämta. Med Bipopulär vill Hasse prata om psykisk ohälsa och särskilt sin pappas liv som bipolär.

När komikern Hasse Brontén kommer till Lilla Teatern är det inte bara för att skämta. Med Bipopulär vill Hasse prata om psykisk ohälsa och särskilt sin pappas liv som bipolär.

Foto: Pressbild

Kultur & nöje2014-03-27 07:10

– Namnet kommer ifrån att min pappa hade bipolär sjukdom och att jag alltid velat bli populär, säger Hasse Brontén när han ska förklara varför hans nya föreställning heter Bipopulär.

Föreställningen handlar också till stor del om hans pappa och det faktum att han stämplades som knäpp på grund av sin sjukdom.

– Jag kommer ihåg att jag önskade att min pappa skulle ha cancer istället. En pappas kompis hade cancer och honom hälsade de på hos på sjukhuset. Men ingen hälsade på min pappa. Jag tyckte det kändes orättvist att min pappa hade fått fel sjukdom, säger Hasse Brontén.

Det lång tid för Hasse Brontén att erkänna sin pappas sjukdom och att själv våga tala om den. Allt dök upp först när han själv började gå till en terapeut.

Men trots det tunga ämnet är det en humorföreställning som han nu har snickrat ihop. Utifrån sin pappas sjukdom vill han vända på begreppen.

– Är inte vi utan diagnos också ganska knäppa när vi isoleras i oss själva med våra telefoner och datorer. Vi gör bankärenden på nätet, går inte in i skivaffären längre och vi spelar schack mot någon vi inte känner, säger Hasse Brontén som frågar sig vilka vi egentligen skulle vara om vi plockade bort alla sociala medier vi ständigt omges av.

Läs mer i torsdagstidningen som också finns som e-tidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!