"Ondskan" av Jan Guillou, Tove Janssons "Det osynliga barnet" och skapelseberättelsen.
Det är några av verken som tolkas i utställningen "Ny sida" på Café Swartz som pågår till och med söndag.
Det är fyra studenter som läser kultur, samhälle och mediegestaltning på Linköpings Universitet som ligger bakom initiativet.
I skolarbetet ingick det att genomföra ett valfritt projekt och då satsade de på att anordna en konstutställning.
– Vi tyckte att det verkade roligt. Sen hade vi en seminarieserie som handlade om kulturarv och kommersialisering och det var då vi kom in på det här att göra en konstutställning om böcker. Det är något speciellt med själva upplevelsen att läsa en bok som vi vill lyfta fram, säger Clara Karlin.
Studenterna har varit i kontakt med sju olika konstnärer som fått fria händer att tolka ett valfritt litterärt verk.
– Vi tyckte att det var lite spännande med det här mötet mellan den litterära konstformen och det visuella. Sedan känner vi många konstnärer så vi hade redan ett nätverk att jobba med. Det var så vi kom på idén att göra en sådan här grej, säger Daniella Ring.
Eleverna fixar allt det praktiska och sköter all marknadsföring så att konstnärerna ska kunna fokusera det de gör allra bäst: att skapa.
Arbetet har pågått sedan oktober och nu är det alltså dags att ställa ut.
I dag är det vernissage med livemusik, tilltugg och allt som hör till.
Att arbeta med utställningen har varit både spännande och lärorikt menar Emil Hamberg.
– Det är så mycket mer som ska fixas än vad man tänker på först, men det har varit ett kul projekt hela vägen. Det roligaste skulle jag nog säga var att komma in här i lokalen och börja jobba, att se hur man ska jobba med upphängning och så.
En av konstnärerna som är med och ställer ut är Maria Segersäll. Hon har tänkt lite utanför boxen och valt att tolka skapelseberättelsen.
– Jag tycker den intressant och spännande. Alla har en relation till skapelseberättelsen men alla har inte samma bild av den, säger hon.
Många av konstnärerna har gjort målningar men Maria har satsat på en installation istället.
– Det är min egen lite dystopiska bild av skapelseberättelsen. Jag tror den kommer väcka en del tankar om samtiden och var vi är på väg. Det hoppas jag i alla fall. Det är upp till betraktaren att välja vad den vill se. Man får tolka den som man vill, säger hon.