Den film som har setts av flest, på de biografer som är anslutna till Sveriges Biografägarförbund, SBF - bland annat SF och flera fristående biosalonger runt om i landet, är Solsidan.
Men även på biografer där den filmen inte visats är svensk film populär.
– Vi har ju inte ens visat Solsidan och ändå är det en större andel av våra besökare som ser svensk film. För vår del är det 25 personer av 100, medan det är 17 av 100 personer i SBF:s statistik, säger Johan Karlsson, enhetschef på Cnema.
Han tror att det beror på att man visar så mycket mer av svensk film, inklusive dokumentärer.
– Vi har en annan bredd än vad SF har, vi visar säkert dubbelt så mycket svensk film.
I ett pressmeddelande från Svensk Biografägarförening så skriver man att Sverige de senaste fem åren ligger på en besökssiffra på 16,9 miljoner biobesök per år - 2017 var den siffran 16 882 281 besökare, och man anser att det var ett normalår.
Det är något som Johan Karlsson anser är problematiskt.
– Om man ser till att Sveriges befolkning ökar och att det ständigt tillkommer nya generationer människor så borde besökssiffrorna gå upp, istället visar det sig att vi tappar besökare i de yngre åldrarna. För att de ska vilja se film på bio behöver vi bli bättre på att ta reda på vilka genrer, ansikten och hur de vill se film, säger Johan Karlsson.
Biljettförsäljningen på Cnema ökade från 21 400 sålda biljetter 2016 till 22 600 förra året.
– Räknar man med besökare till all vår verksamhet, som exempelvis skolfilm, föreläsningar, livesändningar av opera föreställningar och besökare i labbet, var det 52 011 vilket är några hundra fler än året innan, säger Johan Karlsson.
Sveriges biografägares förbund oroar sig över mindre pengar till svensk filmproduktion och man hoppas på en återgång till den tidigare kulturmomsen på 6 procent, jämfört med nuvarande på 25 procent, vilket skulle innebära att biograferna på mindre orter skulle få bättre förutsättningar att överleva. Flera biografer har aviserat stora svårigheter med ekonomin på grund av momshöjningen.