August Strindberg - klok, galen och farlig

16 november 2011 08:41

Strindbergssällskapets ordförande Katarina Ek-Nilsson föreläser på Stadsbiblioteket i morgon kväll om "August Strindberg, klok och galen".

Föredraget är en del av bibliotekets program kring utställningen Strindberg och arbetarrörelsen. Tidigare i höst har Lena Einhorn berättat om sin roman Siri, som handlar om Siri von Essen, Strindbergs första hustru. Av tretton föreläsningar i bibliotekets öppna salong har fem handlat om Strindberg.

- Innan vi drog igång allt detta, var vi lite oroliga att vi skulle ta död på August en gång till, att publiken skulle tröttna. Så långt har det varit precis tvärtom - publiken verkar aldrig få nog av honom. Varje programinslag har varit utsålt eller nästan utsålt. Nu har vi haft draghjälp av väldigt duktiga föreläsare som Sven Trolldal, Christina Brusén, Anette Gentile och Leif V. Eriksson, men ändå, säger Thomas Almqvist, på Norrköpings Stadsbibliotek.

Nästa onsdag, den 23 november, väntar en diskussion om "Den farlige Strindberg - då och nu". Det handlar om Strindberg som samhällsanalytiker och i samtalet deltar Mats Granberg, kulturredaktör på Norrköpings Tidningar och Widar Andersson, Folkbladets vd och ledarskribent.

Utställningen pågår till den 29 februari nästa år Flera Strindbergsprogram kommer att ordnas i januari och februari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!