Hans-Gunnar, 74, deckardebuterar

Vid 74-års ålder deckardebuterar Hans-Gunnar Lindoff i Norrköping.

Deckardebutant. Hans-Gunnar Lindoff ger nu ut spänningsromanen "Återkomsten".
Foto: Sara Segraeus

Deckardebutant. Hans-Gunnar Lindoff ger nu ut spänningsromanen "Återkomsten". Foto: Sara Segraeus

Foto:

deckardebut2015-03-23 11:00

– Jag har alltid haft lust att skriva. Den här har jag hållit på med i fyra års tid, säger Hans-Gunnar Lindoff.

I sin nyutgivna spänningsroman ”Återkomsten – eller som en tango på Kungsgatan” väver han in ett alter ego, Kurt-Otto, som är lärare – precis som han själv har varit tidigare i livet.

– Det mesta jag skriver är uppdiktat, men en gnutta är upplevt, säger Hans-Gunnar.

Historien drar igång med att Kurt-Ottos hustru Maggan, som älskar att koppla av med att fiska, en dag får något märkligt på kroken. Det är ingen strömming hon drar upp, utan en deformerad kvinnohand med avknipsade fingrar.

Det hela är en deckare om maktmissbruk och knarkaffärer i dåvarande Sovjetunionen. Handlingen är förlagd till Umeå, dit Robert Bergh, kriminalpolis från Norrköping skickas för att ta över en mordutredning.

– Min hustru och jag bodde i Örnsköldsvik i några år på 60-talet. Jag ville inte konkurrera med deckarförfattarna som skriver om Norrköping och i Linköping finns ju Måns Kallentoft, men hans böcker är jag inte så förtjust i. De är så ruskiga på något sätt, säger Hans-Gunnar Lindoff som hellre läser Henning Mankell, Åsa Larsson och Leif GW Persson.

Skrivandet har gett mersmak och Hans-Gunnar Lindoff är igång med sin andra roman, också den med paret Kurt-Otto och Margareta Olsson som huvudpersoner.

Romanen är utgiven på Recito Förlag, som specialiserat sig på egenutgivning i mindre upplagor som säljs via nätet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!