Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Workshop med rörelser runt skulpturer: "Fantastiskt"

Danskonstnären Cyntia Botello, som har ett dansresidens i Klockaretorpet, lät på onsdagen Norrköpingsbor prova på att utforska skulpturer bakom Konstmuseet, genom rörelser runt konstverken.

Danskoreografen Cyntia Botello och deltagarna utforskade skulpturerna bakom Konstmuseet genom rörelser. Här "Aklejaderna" av Eric Grate.

Danskoreografen Cyntia Botello och deltagarna utforskade skulpturerna bakom Konstmuseet genom rörelser. Här "Aklejaderna" av Eric Grate.

Foto: Susanna Beskow Norgren

Dans2021-06-16 16:00

Hur kan man jobba med offentlig konst och rörelse? Vad händer när vi betraktar konst genom hela kroppen? Det är något som danskoreografen Cyntia Botello utforskar inom projektet Like Dance - Klockaretorpet, initierat av Region Östergötland och Riksteatern Östergötland.

De workshops som anordnades i skulpturparken bakom Konstmuseet, med inbjuden allmänhet, var ett smakprov på hur Cyntia Botello arbetat med boende i Klockaretorpet, med tre andra offentliga konstverk, inför den film, "Konst i rörelse", som ska visas den 8 september. Då blir det också samtal om konstens betydelse i bostadsområden. 

Det har varit tufft att arbeta med residenset under pandemin. Att göra en film, med koppling till offentliga skulpturer, var en lösning på det, en film där ungdomar i Klockaretorpet medverkar. Det är en del av hela Botellos residens, verksamhet, i bostadsområdet.

Att kunna genomföra workshops med intresserade Norrköpingsbor, för att visa vad som är på gång, var efterlängtat.

– Vi har skjutit upp det så länge, säger museilektor Kristina Mejhammar.

Ledda av Cyntia Botello och musikern Charlotta Arildsson, som spelade trumma och flöjt, rörde sig deltagarna runt i skulpturparken.

– Fantastiskt, sa deltagaren Anna Borg om att vara med i det här.

– Spännande. Annorlunda, sa Siv Bengtsson som också var med om onsdagens första performance.

Totalt anordnades tre stycken workshops vid Konstmuseet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!