Storåfestivalen är en lokal musikfestival med anor, den startade redan 1993 och det är alltså 26:e året som den arrangeras. På lördag (25 maj) drar den igång vid middagstid i Björkhagaparken och håller på till tidig kväll. Det handlar om olika musikstilar och åldrar på musikanter som kommit olika långt i sin utveckling så det lär finnas något för de flesta smaker (se faktaruta).

Men det är inte det enda som händer under lördagen, samtidigt pågår nämligen "En dag för barnen" med en massa gratisaktiviteter för barn spridda över hela staden.

– Vi har några nya aktiviteter, bland annat en rörelsebana i Brunnsparken som SISU Idrottsutbildarna står bakom, säger Lotta Nilsson som är projektledare för evenemanget.

Artikelbild

| Elsa Göransson kommer att uppträda på Storåfestivalen tillsammans mjed en mängd andra akter.

– Man kan också prova på sumobrottning med dräkter vid Fixområdet och vid bokhandeln kan man höra sagor av "Tant grön och Tant brun" från Teater Sythercopie.

När det gäller artistframträdandet har man bjudit in samma artist som förra året.

– Vi tyckte att JOMPA var så pedagogisk och bra så han kommer att uppträda på scenen som finns vid Söderköpings brunn, berättar Lotta Nilsson som också tillägger att man sparar lite på krutet i år för att sikta på en ordentlig satsning nästa år på detta evenemang som brukar vara välbesökt.

– Vi räknar med att det brukar röra sig om runt 15 000 besökare sett över hela dagen även om det var lite väl varmt förra året. Nu hoppas vi att vädret blir bra på lördag.

Fullständigt program finns att hitta på Facebook-evenemanget. Bakom "En dag för barnen" står Stadskärnan i Söderköping, Lions och kommunen samt många av Söderköpings företag.