Sommarens alla små nyheter

Den här sommaren har jag gjort tre saker för första gången i mitt liv. Inget märkvärdigt med det förstås. Om man så levde tusen sinom tusen år så skulle det alltid finnas minst tre nya saker att göra varje sommar i livet. Så många nya saker finns det att göra.

13 augusti 2019 14:00

De flesta saker vi gör har vi gjort flera gånger förut. Det gäller för somrarna och kanske i ännu högre grad för andra tider på året då jobb och skolor håller oss i gång i ungefär samma hjulspår. De som säger att ”ingen dag är den andra lik” talar kort sagt förmodligen inte sanning. Även den som arbetar i miljöer där överraskande och oväntade saker händer hela tiden kommer snart att märka att även oväntade saker upprepar sig och att överraskande saker blir vardag de också.

Min sommars tre nya saker är av det slaget att många kanske tycker att ”men herregud borde han inte ha kunnat göra de där sakerna tidigare i sitt liv; han är ju ingen ungdom direkt och råd borde han väl ha, han var ju riksdagsman tidigare och sådana går det ju ingen nöd på, det vet man ju.”

Nå. Hur som helst. Här är listan. Rakt upp och ner och utan skyddsnät.

1. Kört bil till Berlin.

Ett par stora tavlor skulle transporteras ner till yngsta dottern som sedan en fem, sex år tillbaka bor i Berlin. Berlin är en härlig stad som jag gärna besöker och som jag helt och fullt förstår att unga människor gärna flyttar till. Tavlorna var så stora och ömtåliga att flyg inte kändes så lämpligt. Tåget blev så jäkla dyrt. Därför fick den gamla Volvon klistra på sig en miljöplakett och bege sig ner till Trelleborg, ta nattfärjan till Rostock och åka typ 230 kilometer på Autobahn för att komma till Berlin. Autobahn var inte så märkvärdigt som jag trott i hela mitt liv. Det körs fortare och mycket tokigare på E4 mellan Norrköping och Linköping.

2. Köpt öl och vin på en Bordershop.

Det närmaste jag tidigare kommit en sådan affär var när en kamrat handlade åt mig inför en fest för 15 år sedan. Vinet var otroligt billigt men dessvärre också i det närmsta odrickbart. Nu blev det dock ett stopp i Rostock inför hemfärden. Några flak goda öl och hyggliga viner till bra priser tyngde Volvon på hemvägen. De små ölburkarna går ju numera även att panta i Sverige har jag lärt mig. Du får inga pengar men du blir av med burken.

3. Köpt och använt riktigt korta och färgglada strumpor i sandalerna.

Det är helt okej. Strumporna känns som små smycken faktiskt.

Ja det var det hela. Tre nya erfarenheter att lägga till de tidigare. Så spännande är mitt liv. Hur är ditt liv? Några nya grejer på gång?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Widar Andersson