Publikens favoriter kliver upp scenen

På lördag är det dags för SON:s traditionella önskekonsert i De Geerhallen. Artisterna som valts ut i år är jazzstjärnan Ellen Andersson och sopranen Agnes Auer.

Publiken har sagt sitt.

När Norrköpings symfoniorkester i helgen bjuder på sin traditionella önskekonsert är det Ellen Andersson och Agnes Auer som står för sången.

Agnes, med rötter i Norrköping, framträder under våren även på Kungliga Operan och har blivit uppmärksammad med flera stipendier och priser.

I april förra året gjorde hon ett mycket uppskattat framträdande tillsammans med Svenska Salongsorkestern i konserten Italiensk vår i De Geerhallen.

 

Ellen Andersson från Linköping anses i dag vara en av Sveriges ledande jazzsångerskor och har tagit hem ett flertal priser de senaste åren.

Hennes debutalbum belönades 2017 med "Gyllene skivan" – Orkesterjournalens pris för årets bästa, svenska jazzutgivning.

Efter det utsågs hon också till "Årets nykomling" på den svenska jazzscenen av Sveriges Radio.

 

Leder konserten gör den ryska dirigenten Anna Skryleva.

"Anna Skryleva är en internationellt etablerad dirigent. Hon har bland annat gästat Dallas Opera och Hessian State Theater i Wiesbaden. Hon har även arbetat med Frankfurts Radiosymfoniker, Köpenhamns Filharmoniska Orkester och Kungliga Operan i Stockholm", skriver SON i ett pressmeddelande.

 

Publiken har inte bara fått tycka till kring vilka artister de vill se på scenen utan även vilken musik de vill höra och det kommer att bjudas på höjdpunkter från operans, filmens och den klassiska musikens värld, men även på jazz och svensk visa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa