Popunderbarnet har funnit sig själv

13 mars 2016 13:01

2007 när Darin uppträdde på Flygeln var det en helt annan publik som mötte honom. Mestadels barn och tonåringar skrek sig genom uppträdandet, som ärligt var lite torftigt även om han själv levererade. Han försökte vara sexig såsom pojkbandsmedlemmar utan talang gör. Det fungerade kanske inte, det blev lite pinsamt, men han var så charmig att han kom undan med det. Hans artisteri är så självklart att han inte tog skada.

Nästan tio år senare är både Darin och publiken helt annorlunda. De senaste nio åren har han omvandlat sig själv från något skivbolaget ville till något som känns mer autentiskt om än inte lekfullt. Publiken har också förändrat sig markant. Konserten på Louis De Geer på fredagskvällen är mest befolkad av personer i medelåldern eller äldre. Exponering genom medverkan i programmet "Så mycket bättre" har lönat sig.

Nu har han en stråkkvartett med sig. Konserten har ett eget koncept med årstider där låtar anpassas till bakgrundsbilderna med snö, gula löv, grönt skog och sommarlandskap. Överhängande känslan är skicklighet. Darin har en röst från en annan dimension. Det ser lätt ut när han växlar toner. Helheten är imponerande. Jag berörs inte alltid djupt men det håller verkligen hög nivå. Mellansnacket känns lite ungdomligt men det kommer från hans inre. Och när han presenterar sin fredslåt "Tänk dig" är det svårt att inte känna något. Darin som står och sjunger, Darin som pratar om mörkret i världen och Sverige, Darin som inte försöker passa in i någon mall. Darins karriär är en "coming of age story" i bästa Hollywood-stil. Han har funnit sig själv.

Konsert

Darin

Louis De Geer-hallen

Bäst: "Tänk dig"

Sämst: När alla ställer sig upp för låten "Juliet"

Publik: Utsålt

Betyg: 4 av 5

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Setareh Yousefi