Östgötar i Allsång på Skansen

Bruno Mitsogiannis dyker upp i Allsång på Skansen i sommar – tillsammans med två andra östgötska musikalstjärnor.

10 juni 2015 11:51

– Det ska bli riktigt häftigt. Det känns kul och coolt, säger Bruno Mitsogiannis.

Detta blir Bruno Mitsogiannis debut på Sollidenscenen. Tidigare har han bara suttit i allsångspubliken – och han tillhör även den stora skara tittare som har följt SVTS succéprogram på tv.

– Det är ett program man sett i hur många år som helst och tänkt: "Tänk om jag själv står där en dag", säger han.

Den dagen kommer nu. Den 4 augusti. Då ska kvartetten från musikalen Jersey Boys medverka i SVT:s direktsändning av Allsång på Skansen. Förutom Bruno Mitsogiannis ingår två andra östgötska stjärnor – Peter Johansson och Robert Rydberg. Den fjärde mannen i kvartetten är artisten David Lindgren.

Broadwaymusikalen Jersey Boys är historien om 60-talsbandet The Four Seasons. I tv-programmet kommer kvartetten att bjuda på ett medley med hittar från bandets framgångsrika karriär. Medleyt är inte klart än, men gissningsvis kan det innehålla odödliga låtar som "Can't Take My Eyes of You", "Sherry" och "Big Girls Don't Cry".

– Det blir låtar med stor igenkänningsfaktor och vi kommer att vara med på scenen i full kostym, berättar Bruno Mitsogiannis.

Dessutom kommer de fyra killarna förstås att sjunga allsång med publiken i programmet, där även artister som Petter, Say Lou Lou och Cajsa Stina Åkerström kommer att medverka. Vilken allsångslåt som Jesey Boys-gänget kommer att sjunga med publiken återstår att se.

Vad betyder det ur marknadsföringssynpunkt att synas i allsången?

– Det är ett fantastiskt bra fönster att vara i för oss alla fyra. I den här musikalen har man inte satsat på någon stor kändis som dragplåster, utan snarare fyra killar som har bra kemi och kan göra en bra föreställning. Då är det ännu roligare att de tar med oss på Allsång på Skansen, där vi får visa upp det vi ska göra i höst. Det är väldigt bra för oss.

Musikalen Jersey Boys har premiär på Chinateatern i september – och i dagarna har rollistan spikats. Rafael Edholm blir Bruno Mitsogiannis mäktige maffiamanager Angelo "Gyp" De Carlo, en person som existerat i verkligheten.

– Jag träffade honom för första gången ett tag sedan – för att ta bilder. Och han är ju skitball. För det första är han skitsnygg, men han ser ju också ut som en riktig mafioso, säger Bruno Mitsogiannis.

I Hollywoodversionen spelades "Gyp" av Christopher Walken.

En av årets Diggiloostjärnor, Lisa Stadell, som nyligen har avslutat musikalen Evita, får "Jersey Boys" kvinnliga huvudroll, som Frankie Vallis (Bruno Mitsogiannis) hustru Mary Delgado.

– Vi har aldrig jobbat tillsammans. Jag har bara jobbat med hennes man, Jakob, som spelade i Rock of Ages. Så jag har ju träffat henne. Men vi har aldrig jobbat ihop, det ska väldigt roligt.

Vad tycker du om ensemblen?

– Den håller väldigt hög klass. Det ska bli sjukt kul att jobba med alla.

Repetitionerna i Stockholm drar igång på allvar den 27 juli. Innan dess kommer Bruno Mitsogiannis – tillsammans med kompisen och musikalkollegan Peter Johansson – att underhålla publiken på Karnebåtfestivalen i Valdemarsvik den 4 juli. Han hoppas också kunna vara en del i Norrköping för att vila upp sig och njuta av sommaren.

– Jag var i Norrköping nu i dagarna när det var fint väder. Då kände jag verkligen att jag ville hänga så mycket som möjligt i Norrköping i sommar. Det är skönt att vara där!

FAKTA/ALLSÅNGENS ARTISTER

Program 1, 23 juni: Carola, Hasse Andersson, Panetoz.

Program 2, 30 juni: Norlie & KKV, Måns Zelmerlöw, Sabina Ddumba, Tomas Ledin.

Program 3, 7 juli: Bo Kaspers Orkester, Danny Saucedo, Isa, Jill Johnson & Doug Seegers, Magnus Carlsson.

Program 4, 14 juli: Darin, Jakob Karlberg, Titti Sjöblom, Zara Larsson, Brolle & Nanne Grönvall.

Program 5, 21 juli: Dinah Nah, Ida LaFontaine, Kjell Lönnå & Sundsvalls Kammarkör, Lasse Stefanz & Mikael Wiehe, Ulrik Munther.

Program 6, 28 juli: Alcazar, Gunilla Backman, Jessica Andersson och Charlotte Perrelli, Svante Thuresson & Pernilla Andersson, Viktor Olsson.

Program 7, 4 augusti: Cajsa Stina Åkerström, Christina Nilsson, Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson, David Lindgren, Robert Rydberg, Petter, Say Lou Lou.

Program 8, 11 augusti: Sveriges Radios Symfoniorkester, Lena Philipsson, Tommy Körberg, Rigmor Gustafsson & Viktoria Tolstoy, Robert Noack och Maria Ylipää.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus