Ökat intresse för konst på bio

Cnema har de senaste åren satsat på konst på bio. Ett koncept som blivit alltmer populärt. Vårens två filmer har lockat mer än dubbelt så många besökare som året innan och nu väljer Cnema att sätta in extra visningar.

Konceptet ”Konst på Bio” har funnits på Cnema sedan 2015. 

Tre till sex gånger om året har filmer som kretsar kring konst visats på biografen.

Filmerna är ofta av dokumentär karaktär och handlar om kända konstnärer och gallerier runtom i världen.

Säsongens premiär "Eremitaget – en av världens största konstsamlingar", som visades i januari, blev en tittarsuccé och lockade mer publik än samtliga föreställningar tillsammans förra året.

– Vi kan inte säga exakt vad uppsvinget beror på, men troligtvis har just dessa filmer handlat om personer och platser som många är intresserade av, berättar Elin Bennett, kommunikatör på Cnema, i ett pressmeddelande.

 

I februari visades dokumentären "Frida Kahlo. Viva La Vida" som handlar om den världsberömda mexikanska konstnärinnan Frida Kahlo och även den drog mycket folk.

Det stora intresset har nu gjort att Cnema valt att sätta in extra föreställningar under våren. Filmen om Frida Kahlo kommer återigen att visas på bioduken i mars och i slutet av månaden är det premiär för "Salvador Dalí – Jakten efter odödlighet".

– Vi hoppas att det är en ihållande trend och att fler upptäcker konst på bio! Det vi älskar med konceptet är att det tillgängliggör konstupplevelser som många annars hade missat för att de av olika anledningar inte kan resa till gallerier utanför Sverige, säger Elin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa