Mellodags för niorna

På måndag kväll äger Kulturskolans melodifestival rum för 11:e gången (och kanske den sista). På Flygelns scen ska det utses en vinnare bland de åtta bidragen men det blir också ett gästframträdande av Tove Styrke.

28 april 2019 15:00

För elfte året arrangerar Kulturskolan sin melodifestival med stöd av Kulturrådets skapande skola och på måndag (29 april) är det dags för själva evenemanget att gå av stapeln på Flygeln. Men frågan är om det kommer att fortsätta efter i år.

– Det är Utbildningskontoret som söker de här pengarna och som beslutat att vårt mello fått del av de här pengarna men till nästkommande år har det beslutats att det inte blir så, säger Ulla-Britt Eriksson, enhetschef på Kulturskolan som tillägger att det naturligtvis kan komma att fortsätta i någon annan form men att det är för tidigt att säga.

Men i år blir det alltså mello i Flygeln med åtta bidrag – tävlingen är öppen för alla elever i årskurs nio i Norrköpings kommun men även Ramunderskolan i Söderköping deltar.

– Ja, i år gör Ramunderskolan ett inhopp för första gången, det är roligt, berättar Ulla-Britt Eriksson som tillägger att man har förberett sig i några månader för det här.

– Vi lyssnade på bidragen i början av februari och på sportlovet hade vi en träff för att kolla om de behövde hjälp med arrangering. Sedan har låtarna skickats till Dansakademien som har improviserat fram danser till låtarna.

Man har repeterat tre gånger på Kulturskolan och på måndag blir det ett genrep på Flygeln inför det som ser ut att bli ett ganska så stort evenemang.

– Allt som allt är det väl 70 personer som jobbar med det här och vi brukar ha mellan 450 och 750 personer i publiken, upplyser Ulla-Britt Eriksson som betonar att det är klasserna som tävlar.

– I publiken finns ju klasserna som peppar sina bidrag och dessutom har alla deltagare en filmsnutt som presenterar artistens klass.

Som vanligt kommer en gästartist att uppträda under kvällen.

– Det har vi varje gång, i år är det Tove Styrke som finns på plats och under en av hennes låtar kommer vår ungdomskör att vara med, säger Ulla-Britt Eriksson.

Konferencierer är Vanna Mantefors och Maja Dusén från De Geergymnasiet musik och på plats finns också ett husband. I juryn sitter Sandra Wall (Musikhuvudstaden) Martin Perk (De Geergymnasiet Musik) Linda Sandström (Kulturskolan), Maria Modig (KUF direktör), Peter Youssef (2018 års vinnare) samt Matilda Abrahamsson (från Marieborgs musiklinje).

Artisterna

Johanna Bergvall: Hagaskolan – Viktor Södling: Ramunderskolan – Tilda Lundell, Simon Nordeman, Erik Dahlström: Mosstorpskolan – Bandet KOMA: Kunskapsskolan/ Djäkneparkskolan – Marvin Huddén: Navestadskolan – Wilma Lundgren: Råsslaskolan – Gabriel Pedersen, Eric Johansson, Peter Youssef: Enebyskolan – Saga Nilsson: Hultdalskolan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa