Marit Bergman undervisar lärare

Kulturskolans årliga melodifestival för grundskolans årkurs nio får en rejäl upptakt. Bland annat kommer artisten Marit Bergman hålla workshop med musiklärare i Norrköping.

30 september 2015 14:37

Kulturskolans årliga melodifestival för grundskolans årkurs nio har i morgon upptaktsmöte med en gemensam studiedag för grundskolans musiklärare.

Under dagen kommer bland annat Marit Bergman att hålla en föreläsning följd av en workshop där lärarna själva får testa hennes verktyg för låtskrivande.

– Tanken är att lärarna ska bli inspirerade och kunna jobba vidare med eleverna på ett kul sätt, säger Ulla-Britt Eriksson, avdelningschef på Kulturskolan.

Tanken är att dagen ska öppna för nytänkande inför uppstarten av arbetet med sina respektive elever som är singer-songwriterintresserade. Medverkande är även Magnus Funemyr från Sveriges kompositörer och textförfattare, SKAP.

Senare under hösten kommer ytterligare en inspirationsdag att arrangeras, som ska erbjudas de elever som deltar i projektet.

– I nästa steg kommer även eleverna att få träffa henne, åtminstone de som vill och kan, säger Ulla-Britt Eriksson.

Målet är att ge eleverna inom både Kulturskolan och grundskolan ytterligare verktyg i sitt låtskrivande, och resultatet kommer att presenteras under Kulturskolans melodifestival den 22 april 2016.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!