Lotta Ramel som djävulen

Lotta Ramel kommer att spela djävulen i Östgötateaterns uppsättning av Goethes Faust 2. Det här krävande stycket blir det första hon spelar i Norrköping.

10 augusti 2019 20:00

En av de stora uppsättningarna på Östgötateatern under kommande spelår blir en riktig klassiker men samtidigt ett sällan spelat stycke beroende på omfånget och komplexiteten. Det handlar om Johann Wolfgang von Goethes "Faust 2", ett verk som stod klart 1882 som uppföljning till den tidigare "Faust".

– Riktningen i de samtal jag haft med medarbetarna har varit en önskan om mycket estetik, politisk relevans och humor, då tänkte jag direkt på Goethe, berättar teaterchefen Nils Poletti under presentationen av Östgötateaterns spelår på tisdagen.

På plats finns också regissören Richard Turpin som börjar med att berätta om handlingen som gränsar mot surrealism i sina tvära kast mellan Fausts göranden i det dåvarande kejsardömet, dialogen med djävulen, förälskelse med Helena från Sparta och besök i antikens Grekland.

Som Faust ser vi Martin Waerme och som Mefistofeles (djävulen) Lotta Ramel.

– Ja, det är inte alltid man får spela en djävul, i alla fall inte på scenen, skrattar Lotta Ramel som berättar att rollen tagit en del av sommaren i anspråk.

– Jag har pluggat manus varje dag, det är ju rimmad text och det är mycket att få in. Repetitionstiden är ovanligt kort för en sån här pjäs så det blir tajt men är roligt.

Det är första gången som Lotta Ramel spelar i Norrköping.

– Det verkar vara supertrevliga människor här så det blir spännande, sedan har jag ju samarbetat med Richard Turpin, tillägger Lotta Ramel.

Faust 2 har premiär i Norrköping den 21 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa