Konserter på Brunnen

Söderköpings brunn samt produktionsbolaget Strenge & Wingren AB sjösätter i sommar satsningen "Musik på Brunnen". Ambitionen är att bli en musikscen för hela Östergötland.

12 april 2019 18:00

Det är en solig fredag och på Söderköpings brunn har David Strenge Wingren kallat till pressträff. Han driver tillsammans med sin fru Sofie Strenge Wingren produktionsbolaget Strenge & Wingren AB vilket är en av aktörerna bakom den nya musiksatsning som startar den 28 juni. Med på tåget är också Söderköpings brunn och på plats finns Brunnens vd Johan Lindgren

– Jag har velat öppna upp Brunnen mot allmänheten så att fler kan utnyttja den här fina anläggningen och en del av det handlar om musik. David kom med det här förslaget att förlägga konserter i Brunnssalongen och det tycker jag är jättekul, säger Johan Lindgren.

David Strenge Wingren har under en tid haft möjligheten att ta tempen på Söderköping som kulturstad och har slagits av potentialen.

– Söderköping är ett väldigt bra alternativ när det gäller att skapa en ny kulturscen i östergötland. Tanken är att arrangera något mindre konserter på det här jättefina stället och vi siktar på att få hit besökare även utifrån, betonar David Strenge Wingren.

– Det är tänkt som en hel upplevelse och så finns ju tillgång här till både mat och boende.

Men det har varit ganska snabba bud med det här projektet från ax till limpa så att säga.

– Jag tog den första kontakten med Johan här på Brunnen för tre veckor sedan och redan idag har vi ett riktigt bra startfält, säger David Strenge Wingren och Sofie fyller i:

– Att vi lyckats få ihop de här artisterna på så kort tid beror nog på att vi har skapat ett kontaktnät genom åren.

Än så länge är fem konserter inplanerade, samtliga i Brunnssalongen, men fler kommer.

– Vi börjar i Brunnssalongen men vi kan också tänka oss att förlägga passande konserter i Brunnskyrkan som har en fantastisk akustik. Det kan också bli aktuell att spela i parken hä mellan huskropparna sommartid, säger Johan Lindgren som också vill öppna upp för andra artister att spela på Brunnen.

Man har tänkt sig att arrangera en konsert i månaden året runt och det hela rivstartar med två konserter den 28 och 29 juni: på fredagen gästar a capella-gänget Solala och dagen efter Jack Vreeswijk tillsammans med Jojje Wadenius. Än så länge är det inte klart om det blir någon konsert i juli men den 17 augusti kommer välkände Tomas Andersson Wij till Brunnen. Det hela fortsätter under hösten med musikalartisten Gunilla Backman den 28 september samt fusion med Jojje Wadenius & Cleo Bandet den 20 oktober.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa