Känslofokus i föreställning

På söndag har musikteater Gulasch premiär på sin nya föreställning "Du & jag". Uppsättningen handlar om känslor och utgår från samtal med barn.

7 oktober 2017 17:00

Musikteater Gulash är en Norrköpingsbaserad grupp som under ett antal år glatt många barn och vuxna med sina föreställningar som ofta haft miljöfokus.

– Vi startade väl år 2000 med Gulash men innan det var några av oss verksamma i Cadabra musikteater, berättar Kenneth Höglind som tillsammans med Hans Bigestam och Sanna Andersson utgör medlemmarna i ensemblen som nu är aktuell med en ny produktion: "Du & jag".

I den nya uppsättningen lämnar man miljötemat för att istället ta sig an känslor. "Du & jag" har premiär på söndag (8 oktober) på Teater Bråddgatan 34 och har arbetats fram genom samtal med barn mellan fyra och nio år.

– Vår regissör Ann-Christine Magnusson har varit ute på olika skolor och pratat med barnen om känslor av olika sorter: att vara kär, rädd, glad. Sedan har vi fått tillgång till materialet och skrivit musik av det hela, säger Kenneth Höglind och Hans Bigestam exemplifierar:

– Vi har bland annat en rädslalåt, en pinsamlåt, en kissa på sig-låt och så en kärlåt förstås.

Låtarna har skrivits under sommaren och alla har dragit sitt strå till stacken.

– Vi har skrivit tre låtar var till föreställningen, berättar den nyaste medlemmen Sanna Andersson som tillägger att man kört ett antal provföreställningar inför premiären.

– Det är viktigt, man märker direkt om något inte funkar och då får man ratta föreställningen efter de reaktioner man får. Sedan kan det variera ganska mycket vad som fungerar beroende på åldrar och var barnen bor och sådant.

Det brukar bli en ny uppsättning per år för musikteatergruppen.

– Det var väl nästan exakt ett år sedan vi hade premiär på "Soporna". Vi brukar spela våra föreställningar 100-150 gånger och vänder oss till hela regionen men även utanför den ibland, berättar Kenneth Höglind.

Regissör för "Du & jag" är alltså Ann-Christine Magnusson och för scenografin står Annika Arnell. Gruppen utlovar en föreställning med sångkalas (allsång), många instrument och humor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa