Jul, jul, strålande – julshowtid!

En resa från Elvis 50-tal till IFK Norrköpings SM-guld 2015. Lägg till massor av stämningsfull julmusik, snyggdans och sköna skratt med Majsan. Allt och lite till serveras i The Grand Christmas Show.

25 november 2015 14:29

Det är andra året som artisten Lotta Källström håller i julshowen till julbordet på Elite Grand Hotel i Norrköping. Julbordet – som för tredje året är signerat stjärnkocken Melker Andersson – har blivit en succé och även i år väntas många julbordsgäster som vill ha underhållning till maten.

– Det har sålt så bra, så det är inte klokt, utbrister Lotta Källström glatt.

I år utlovas en helkväll med en blandning av vackra jullåtar, ösig rock och svängig schlager. Kvällen drar igång med jultrubadurer i lobbyn och fortsätter sedan i Bråvikssalen en trappa upp där det blir show i flera set med efterfest till DJ:s in på småtimmarna.

– Lokalen är perfekt och blir nästan smockfull. Vi är nästan i knät på publiken och det blir jättekul, säger Lotta.

Showen är koreograferad av Adam Svensson, proffsdansaren från Valdemarsvik som turnerat med Darin, Carola och Jerry Williams. Lotta Källström är mycket nöjd med deras samarbete – och med sin ensemble.

– Det känns så bra. Vi blev ett riktigt starkt gäng, säger hon.

Detta år medverkar rutinerade musikern och sångaren Peter Malmberg, Cecilia Flenhagen och Mia Johnson, känd från showgruppen Diamonds.

– Att Mia och Cecilia är både suveräna sångerskor och dansare kommer vi få se då de framför låtar av bland andra Afrodite, Aretha Franklin och Helena Paparizou, säger Lotta Källström.

Vid lucia kommer Cecilia Flenhagen att få bära luciakrona i showen, eftersom hon var Norrköpings Lucia 2013.

Även i år medverkar dottern Linnéa Källström som numera studerar på Balettakademins musikallinje i Stockholm, där hon har "utvecklats enormt" samt musikern och sångaren Stefan Wikström som givetvis kommer att sjunga lite Elvis. Inte minst för att Elvis Christmas Album från 1957 tillhör tidernas mest älskade julskivor.

– Man skulle ju begå tjänstefel om man inte lät Stefan sjunga Elvis. Sedan har Peter varit med i Liverpool, så vi väver in lite The Beatles i ett set som bjuder på mycket 60-tal, säger Lotta Källström.

Själv har Lotta Källström medverkat i ett antal revyer genom åren och hon visar även upp sin humoristiska sida i julshowen. Hennes karltokiga figur Majsan kommer att dyka upp för att hylla IFK Norrköping.

– Hon flirtar jämt och kan inte hejda sig när det handlar om ett helt fotbollslag med killar, skrattar Lotta.

Förra året skrev hon hyllningslåten "N för alla, alla för N" till laget – och den kommer förstås att framföras i showen.

– Vi tyckte att det kändes självklart att få med en IFK-hyllning. Alla i stan har fått guldfeber och blivit berörda, oavsett om man tycker om fotboll eller inte.

The Grand Christmas Show har premiär i morgon, fredag den 27 november. Totalt ges tretton föreställningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus