En feelgoodroman med extra tyngd.

Lördagen den 21 september recenserar Folkbladet Norrköpingsbon Erika Rockborns bok "Modermakt". För drygt ett år sedan anmäldes Rockborns bok "Livmodermakt" i Folkbladet. Inför den andra boken bjuder vi våra digitala läsare på recensionen av den första:

10 september 2019 09:45

"Erika Rockborns romandebut kretsar runt frågeställningen vad en man kan göra när han själv hett önskar att ha barn men kvinnan han lever med säger nej? Det är en varm och vackert beskriven historia där vi får en inblick i 40-årige läkaren Martin Lindahls liv under ett intensivt skede där frågan till slut ställs på sin spets. Hur ska han göra? Förhållandet har gått i stå, kanske inte bara på grund av barnlösheten förstår vi ganska snart, och in i Martins liv kommer en kvinna som är allt annat än det han har i sitt äktenskap.

Den mystiska rödhåriga Lisette som saftar och syltar och lever alternativt tar Martin med storm och snart är han inne i en invecklad situation där frågetecknen i livsval hopar sig. Känslan är lite densamma som i filmen ”Adam och Eva” från mitten av 90-talet där stormande känslor väcks till liv när en rödhårig bohem kliver in i Adams liv och ställer det vardagstrygga äktenskapet på ända.

Men här är det inte bara feelgood, här kommer även en annan aspekt in med barnfrågan som ger boken en djupare dimension. Likt gravida ser Martin gravidmagar och bebisar överallt – och hans sorg över det uteblivna egna barnet blir på många sätt starkare och större när han ser dessa små parvlar. Erika Rockborn skriver sin bok med ett vackert beskrivande språk som man verkligen sugs in i, lämnar en och annan ”cliffhanger” som får en att vilja läsa vidare och personbeskrivningarna är underbara att ta del av.

En helt enkelt läsvärd bok som jag skulle rekommendera – kanske hinner du med den i sommarens sista solvarma strålar i hängmattan?"

011-200 417

BOK

Cirkapris: 180 kronor

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa