Om några veckor flyttar Donika Nimani tillbaks till Norrköping igen efter flera års studier i Stockholm där hon gått singer/songwriterlinjen på Kulturama. Den återkomsten sker inte i det tysta, redan på lördag ska hon framträda på festivalen Location East och den 15 juni släpper hon en EP med fyra sånger, utgiven på Dazed music.

– Det är faktiskt första gången jag uppträder live i Norrköping med mina egna låtar, berättar Donika som tillägger att musiken funnits med i bilden hela hennes liv.

– Men det var först i gymnasiet som jag började skriva eget material.

I början av maj släppte hon sin andra singel ”Hata mig” där texten, som är väldigt rak och personlig, inramas av organisk electropop. Donika Nimani nämner influenser som Veronica Maggio och Ana Diaz men även Ed Sheeran, Zara Larsson och Rihanna.

– Jag vill få in en touch av det amerikanska soundet också. Jag har hört av andra att de tycker att fraseringar och rytmiken i min sång låter amerikanskt och det är ett håll jag gärna vill dra åt, förklarar Donika.

Det märks att texterna spelar stor roll för dig, brukar de komma först när du skriver låtar?

– ja, ibland bara jag skriver av mig texter, på mobilen eller så, och så gör jag musiken senare. Men det kan också vara så att jag sätter mig med gitarr eller piano och gör musik först, det är olika, berättar Donika Nimani.

– Men det är väldigt viktigt för mig att texterna bottnar i mig själv och mina känslor.

Hennes första singel ”Tvivlar” släpptes i mars och hon är nöjd med mottagandet.

– Det har varit väldigt bra respons, låten har spelats på radio och har gått bra på Spotify. Jag förväntade mig egentligen inget utan det var ett slags prov på om folk skulle gilla det så det känns bra, säger Donika Nimani som på lördag alltså kör sina låtar live, kompad av Carl Adam Stråberg, Kenny Lundström och Victor Rauker som ingår i hennes producentteam VCK music group.

Hur känns det att spela på hemmaplan med egna låtar för första gången?

– Det känns grymt men samtidigt lite nervigt! Men jag hoppas det kommer mycket folk, kompisar och familj kommer nog att vara här och stötta, ler Domina som nu alltså bara har två veckor kvar i huvudstaden innan hon flyttar tillbaks till Norrköping.

Folkbladet hälsar välkommen hem.