De sätter upp Beskows klassiker

Det blir sommarteater i Söderköping i år med. Teater Sythercopie sätter upp Elsa Beskows klassiker ”Tant Grön, Tant Brun, Tant Gredelin”.

29 juni 2019 06:00

Teater Sythercopie fortsätter sin satsning med sommarteater på Wallbergska gården.

Tidigare år har de satt upp flera Astrid Lindgren-pjäser, men i år föll valet på en annan älskad barnboksförfattare, nämligen Elsa Beskow.

– Vi satt här under hösten och vintern och funderade på olika föreställningar och fastnade för Elsa Beskow. Det var 100-årsjubileum för hennes verk Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin för något år sedan och då tyckte vi att det passade att sätta upp den nu. Det är en väldigt trevlig berättelse, säger Carl Gustav Pettersson, producent.

Han ser många likheter mellan Söderköping och Sigtuna, där berättelsen utspelar sig.

– Det är den här småstadskaraktären och den finns här med. Även om berättelsen utspelar sig på 1840-talet så är den väldigt tidlös. Det är inte så mycket action, inga kalla mord utan det är myspus och det är också det vi vill ha. Det ska vara något för både stora och små.

Marcus Fyrberg står för regin och i rollerna som Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin syns Barbro Alvebo Littorin, Carola Fogelgren och Frida Törnell Andersson, medan Noah Andersson och Tuva Tallund Sannerud syns i rollerna som Petter och Lotta.

I onsdags var det premiär för föreställningen och det blev en lyckad tillställning berättar Carl Gustav.

– Vädret var ett litet orosmoment, men jag tror vi skrämde bort regnet. Det var uppehåll och det var mycket folk som kom och tittade så det var kul.

Föreställningen visas till och med 7 juli.

Teater

Teater Sythercopie sätter upp Elsa Beskows klassiker ”Tant Brun, Tant Grön, Tant Gredelin” som sommarteater på Wallbergska gården i år. Föreställningen hade premiär i onsdags och visas till och med 7 juli. Regi: Marcus Fyrberg. Regiassistent: Birgitta Söderlund. Dramatisering: Robert Liewendahl. Producent: Carl Gustav Pettersson. Rekvisita och kostym: Carola Fogelgren. Ledande roller: Barbro Alvebo Littorin, Carola Fogelgren, Frida Törnell Andersson, Tuva Tallund Sannerud, Noah Andersson, Michael Björkman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Jonsson