45 konstnärer ställer ut på Konstforum

I dag, lördag, öppnar Konstforum sin sommarutställning med inte mindre än 45 medverkande konstnärer och konsthantverkare från vår region.

21 maj 2011 03:00

 Bland annat landskapsmåleri, collage, stilleben, bruksföremål i keramik och tovade skulpturer samsas i lokalerna. De medverkande konstnärerna är anslutna till KIfiN, Konstnärernas intresseförening i Norrköping, BlandArt i Söderköping och Hemslöjden i Linköping.

Att det är fråga om en sommarutställning markerar bland annat Maria Lundbys sjöblå målning med sommaraktiviteter, men också Ulla Nermans loja och humoristiska träfigur Strandskata på semester.

Pånyttfödelse
Ett av de samtidskommenterande verken är Falah Alanis Rökstenen, där bland annat kungens otrohetsaffär skymtar i ett tidningsklipp på ett runstensinspirerat objekt.

Folkbladets läsare känner igen målningen i skira gröna nyanser av Saad Hajo, som för någon månad sedan prydde vårbilagan. Tomrummet i trädkronan kan man se som ett uttryck för denna pånyttfödelsens tid med alla förhoppningarna om framtiden, det oskrivna bladet.

Annika B. Kupiainen bidrar med Butterflies, en drömsk teckning med ett sovande barn i förgrunden. De många nattfjärilarna ger ett mer rofyllt än hotfullt intryck.

Sommarutställningen pågår till den 10 juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!