Under förmiddagen hade hon haft ekonomilektioner på Bergska skolan, varit på ett möte i kommunhuset med kommunikatörer och webbredaktörer och haft en träff inför sommaren Camp Grosvad där hon hoppas bli projektledare även detta år.
Malin Fritiofsson är barnfödd i Finspång för sisådär 26 år sedan. Om vårt arkiv stämmer så är det i november 2003 som hon för första gången omnämns i Folkbladet. Vår dåvarande sportchef Kenneth Thapper bevakade distriktsmästerskapet i fristilsbrottning i Skärblacka sporthall. I klassen "Flickor äldre 44 kilo" hette vinnaren Malin Fritiofsson från Finspångs AIK.
– Jag håller inte på med brottning längre. Men skulle jag få några barn så ska jag försöka få dem att brottas. Det är mycket bra träning. Man blir både smidig och stark, sa Malin och skrattade varmt där vi satt på entréplanet i Bildningen där hon arbetar som kommunikatör och lärare på Bergska gymnasiet.
Jag frågade henne hur det går för Bergska?
– Vi är verkligen på gång. Jag känner ju skolan sedan jag själv läste Samhällsprogrammet där och när jag läste till civilekonom på Linköpings universitet så arbetade jag tjugo procent som kommunikatör på Bergska. Så jag vet ju att det fanns en tid när det på allvar diskuterades att Bergska skulle läggas ner. Men nu känns det så starkt att Bergska vill utvecklas och vill bli bättre, sa Malin Fritiofsson och underströk att hon aldrig skulle vilja arbeta på en arbetsplats där "alla går runt och är nöjda."
Vi talade mycket om det här med att utvecklas, om framtidens arbetsmarknad och om samhälle och om politik.
– Jag är väldigt samhällsintresserad och något av det bästa med Finspång är att det är lätt att engagera sig och att kunna påverka. Jag tror att det viktigaste är att Finspång växer och blir större. Tillväxt skapar tillväxt helt enkelt. Det är att Finspång vill utvecklas som gör att jag älskar att bo i Finspång och att jag inte kan se några skäl till att bo någon annanstans, berättade Malin och log stort när hon "erkände" att hon kände likadant för Finspång redan när hon var tonåring.
Efter civilekonomexamen i Linköping dit hon pendlade varje dag fick hon arbete på heltid som kommunikatör på Bergska.
– Att jag läste till civilekonom hade mycket att göra med att folk sagt till mig att "ska man bli lyssnad på så ska man kunna ekonomi". Och det ligger nog mycket i det. Det jag tycker är allra roligast är hur som helst sådant som entreprenörskap, ledarskap och marknadsföring. Så när jag fick frågan om att arbeta som lärare på halvtid i bland annat just sådana ämnen så var det lätt att svara ja, sa Malin Fritiofsson.
På Bergska har hon också hand om skolans arbete med Ung Företagsamhet där elever under så verklighetsnära former som möjligt får prova på att driva företag. När hon själv var student på Bergska så startade hon och ett klasskamrater ett projektarbete som ledde till att de arrangerade en konsert med några band.
– Spelningen blev mycket lyckad och jag fortsatte sedan på egen hand med fler spelningar och sedan drog jag igång Sommarrocken tillsammans med Hugo och Joan´s, berättade Malin Fritiofsson.
Hon gillar att vara projektledare i olika former.
– Det bästa är att det finns ett tydligt slut och ett tydligt uppdrag med stort ansvar för genomförandet. Man vet vad som gäller, det tycker jag om, sa Malin.
Nu delar hon sin tid mellan att vara kommunikatör och lärare. Samtidigt läser hon på distans in kurser i pedagogik på universitetet för att lagom till nästa sommar bli legitimerad gymnasielärare. Malin och hennes sambo har också ganska nyligen flyttat in i ett hus i Finspång och sedan några år tillbaka har sommarsatsningen Camp Grosvad också blivit ett av hennes arbeten och stora intressen.
– Camp Grosvad växer år från år. Under fyra veckor får barn mellan sex och tolv år vara med på massor av olika aktiviteter. Finspångs kommun står för allt och inga avgifter tas ut. 150-200 barn är med varje dag, berättade Malin Fritiofsson.
Arbetet som lärare ger henne mycket. På Bergska arbetar hon bara med avgångseleverna.
– De är ju så stora, det är inget tjafs och stök utan mer diskussion och resonemang. Framförallt är de så fina människor, sa Malin.
Hon gillar inte riktigt att "stå på scen" som lärare. Hon är inte riktigt bekväm med att "alla tittar på mig." Men det kommer säkert.
Det här är en kvinna som vill utvecklas. Inget snack om den saken.