Nu har du chansen att tycka till – inför valet

Lag och ordning, invandring/integration, miljö och klimat, skola eller sjukvård? Vilka är de viktiga politiska frågorna för dig när du går till val i september?

Krönika 5 maj 2022 19:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kriget i Ukraina överskuggar det mesta just nu. Kanske gör det att frågor om säkerhet och försvar blir en av de viktigaste frågorna i höstens riksdagsval den 11 september.

Eller är det partiernas syn på trygghet eller hur skolan ska kunna bli bättre som styr hur du kommer att rösta? Det vill vi gärna veta!

 

Sjukvården brukar komma högt upp på listan över saker som är avgörande när vi svenskar går och röstar – men vilka de frågorna är förändras över tid. Det var inte länge sedan som miljön inte alls fanns på agendan, eller integrations- och invandringsfrågor. 

 

I kommunalvalet är det ofta de frågor som ligger riktigt nära som avgör. Synen på LOV eller kanske hur samhället kan stävja stök och brottslighet efter påskupploppen i Navestad. Kanske är du engagerad i vindkraften, vägföreningsfrågan eller i bostadsbyggandet i kommunen?

Vilken fråga tycker du är den viktigaste? Det vill vi gärna veta. Då kan vi skapa den bästa journalistiken kring det och ställa frågor till våra lokala partier och politiker.

Ta nu därför chansen och svara på våra frågor i vår valenkät – det tar bara några minuter och du är garanterad anonymitet.  

Du når enkäten genom att klicka på länken eller skriva in den i en webbläsare: https://folkbladet.se/valenkat

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa