Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Jag är ingen “boomer” – i alla fall inte åldersmässigt

Häromdagen läste jag en underhållande krönika om alla butiker som vill ha oss som medlemmar. Det är också så mycket enklare än förr.

Boomers använder bland annat sig av många emojis.

Boomers använder bland annat sig av många emojis.

Foto: Pressbild

Krönika2024-10-14 17:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Istället för att hålla reda på alla medlemskort, som oftast låg hemma när det skulle handlas, är allt smidigt samlat på mitt personnummer. De behöver bara scanna mitt körkort, så är köpet registrerat. Utdelningen är dock oftast minimal, men jag blir ändå glatt överraskad varje gång expediten säger att jag har en bonuscheck på 25 eller 50 kronor. Det blir ju trots allt lite billigare. Och det är bättre med kronor än procent för då gäller det att vänta tills man handlar mycket för att det ska ge nåt och då hinner ofta erbjudandet gå ut. 

Nåt som stör mig mer än medlemsskapsfrågan är att bli pådyvlad en massa andra produkter när jag handlar. “Vi har tre för två denna vecka” säger butikspersonalen glatt när jag står där med mina TVÅ saker som jag behövde. Jag behöver inte en tredje grej, men det känns som om jag går miste om ett fantastiskt erbjudande om jag säger nej. Nåt litet behov kan jag väl frammana, jag får det ju gratis. Jag blir stressad och tar en till av samma sak, det går väl åt eller kan komma till pass vid tillfälle.

I veckan har jag också läst en del om “Boomers”. Ni vet de där som är födda 1946-1964, jag vill bestämt hävda att jag inte tillhör dem, inte årtalsmässigt i alla fall, och som är kända för att vara dåliga på det digitala, rycka på axlarna åt den globala uppvärmningen, stanna på sin arbetsplats i många år, ha ljud på telefonen och överanvända emojisar. Nåja, vissa av de där sakerna kanske jag är skyldig till, men jag har aldrig ljud på telefonen. Det finns inget störigare än personen som har glömt att stänga av ljudet under föreläsningen den besöker, och efter upprepade högljudda ringsignaler inser att den måste ta samtalet, med påföljande knölande för att ta sig ut ur lokalen. De sitter alltid mest illa till dessutom. Om man alltid har ljudet på borde man ju vara medveten om det och vara extra noga med att kolla om man stängt av det. Vad det gäller emojisar, så visst, de slinker ju med och det är inte så länge sen jag förstod att tumme upp uppfattas nästan provocerande av unga människor. Som passivt aggressivt eller ironiskt. Det är en jättebra emoji och jag tillhör ju den ironiska generationen så det passar mig. Alla generationer har sina egenheter. Vad kommer framtida generationer att tycka om de som är födda från 2012 och framåt och som aldrig levt utan sociala medier. En svindlande tanke. Vi får väl se.