Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Det får nog dröja till jag äter hamburgare igen

Någon gång i månaden brukar jag drabbas av ett begär efter snabbmat. Det kan bli en och annan pizza eller korv med bröd i farten ibland, men nu snackar vi mat från ett alldeles särskilt hamburgerställe.

"Matbuden kommer och hämtar stora beställningar, de verkar alltid gå före kön."

"Matbuden kommer och hämtar stora beställningar, de verkar alltid gå före kön."

Foto: Niklas Holm

Krönika2023-03-22 09:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under senare år har det dock blivit färre och färre besök och även om maten smakar likadant går jag oftast därifrån med en känsla av irritation. 

Först är det själva beställningen, det har jag lärt mig hur det går till, jag fattar till och med vad bordstält är nuförtiden, vilket vållade mig en del huvudbry första gången, men ofta funkar det inte att beställa i automaten, eller man hinner inte se vilket könummer man fick innan det plötsligt försvinner och inte står det på kvittot heller. Sen börjar själva spektaklet när man står och väntar. Inne i köket ser man personal släntra omkring, de står och pratar och skämtar med varann. Vem är det som jobbar egentligen? Matbuden kommer och hämtar stora beställningar, de verkar alltid gå före. Nån random person glider fram till kassan och får en kaffe, ser ut som om den bara passerade förbi och blev sugen. Allt medan jag står och väntar på min väldigt enkla beställning. Senast tog det tjugo minuter! Detta medan inget överhuvudtaget hände på monitorn ovanför kassan, den verkade vara helt ur funktion. Mitt nummer stod där, men det flyttades aldrig upp. Flera personer runt mig upplevde samma sak och det muttrades surt. Bottenrekordet var nog när jag blev extremt sugen på milkshake en varm dag. Tjugofem minuter senare fick jag den äntligen i handen och då var jag inte ens sugen längre. Jag kan inte låta bli att sakna tiden då man stod i kö framför kassan och även om den kanske var lång, såg man åtminstone vad som hände framför.

Vid en snabbkoll på hamburgerkedjans facebooksida ser jag ett inlägg från 2016, “Hur tycker ni det går med ert nya kösystem? Sist jag beställde fick jag vänta minst 10 min på min mat o gången efter gick jag utan o beställa...rena kaoset.” Svaret löd att det inte bara är ett nytt kösystem utan samtidigt ett helt nytt kökssystem där alla burgarna tillagas på beställning och att det är en inkörningsperiod nu i början. Det är alltså sju år sen, man kan undra hur lång den inkörningsperioden är. 

Jag förstår att man vill minska svinnet och att maten inte ska ligga på värmning för länge, men det är inte snabbt, det är inte ens särskilt billigt och faktum är att det ganska ofta är rätt ofräscht i lokalerna. Nja, det får nog dröja till nästa gång, oavsett hur sugen jag än blir.