Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ingen brist på bostäder

Foto: Svensson Robert

Norrköping2008-05-21 03:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Matilda Ylitervo skrev en förvirrad insändare den 16 maj med rubriken "de gör de unga hemlösa". Först klagar hon på att det skulle vara för få lediga lägenheter. Vet hon inte om att det i Norrköping fortfarande finns ganska gott om lediga hyreslägenheter. Vet hon inte om att många människor vill bo i bostadsrätt eftersom det ger en väldigt bra möjlighet att påverka sitt eget boende. Det är fortfarande stor efterfrågan på bostadsrätter och om det byggs fler så blir det också fler lediga hyreslägenheter.Hon missar det som är huvudproblemet för de unga. Man behöver ha ett arbete för att kunna ha råd att betala hyran eller avgift + räntor i en bostadsrätt. Visserligen minskar nu ungdomsarbetslösheten i Sverige snabbt enligt statistik från AMS, men vi släpar fortfarande efter i Norrköping. Vi har därför från Alliansens sida föreslagit att kommunen ska ställa upp med en hyresgaranti för dom som ska skaffa sig sin första bostad. Detta gör det mycket lättare för ungdomar som inte har ett fast jobb eller om man har dragit på sig betalningsanmärkningar. Kommunen går med vårt förslag emellan om man tillfälligt får svårigheter att betala hyran, vilket gör det lättare för hyresvärdar att våga hyra ut till ungdomar.Vårt förslag ska snart behandlas i kommunfullmäktige och socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet tänker säga nej... Hjälp gärna till att få dom att tänka om.Till sist: det bästa sättet att utjämna ekonomiska klyftor i ett samhälle är att skapa full sysselsättning. Under perioden 1990 till 2005 så ökade de ekonomiska klyftorna i Sverige. Det är ingen slump att regeringens viktigaste uppgift är att minska arbetslöshet och utanförskap.
Läs mer om